Hidroelectrica, după listarea la bursă. Radu Constantin, anunțul zilei: Publicăm rezultatele financiare pentru trimestrul al III-lea / video
Radu Contantin (Hidroelectrica) a vorbit despre situația companiei după listarea la bursă.
Radu Constantin, Chief Administrative Officer Hidroelectrica, a fost invitat la Energy Forum -Ediția a X-a: "Strategia pentru iarna 2023-2024 în actualul context politico-economic", unde a vorbit despre situația din companie după listarea la bursă:
„Suntem pregătiți, suntem cu un grad de umplere al lacurilor la un nivel optim, am beneficiat și de o primăvară destul de ploioasă și ne proiectăm programele de mentenanță astfel încât să nu avem decalaje în implementarea acestui deziderat principal al companiei.
Hidroelectrica a devenit și un furnizor de energie. Venim în întâmpinarea clienților casnici cu o ofertă, iar asta înseamnă că lucrăm pe mai multe paliere pentru a veni în asigurarea stabilității pieței de energie. De asemenea, anul trecut Hidroelectrica a avut un rol deosebit și în ajutorarea Republicii Moldova. Vom vedea în această iarnă care sunt provocările cu care se vor confrunta și cei din stânga Prutului, noi având diverse întâlniri și dezbateri cu colegii de acolo.
Hidroelectrica este într-o etapă nouă a vieții unei companii, fiind listați. Astăzi suntem în acea perioadă de tăcere, fiindcă azi la ora 18.30 vor fi publicate rezultatele financiare pentru trimestrul al III-lea, iar mesajele pe care trebuie să le transmitem către investitori sunt restricționate în acest interval“, a spus, la Energy Forum -Ediția a X-a: "Strategia pentru iarna 2023-2024 în actualul context politico-economic", Radu Constantin, Chief Administrative Officer Hidroelectrica.
Actualul context politico-economic din Regiune, și nu numai, schimbă de la o zi la alta strategiile energetice ale statelor. Se vorbește tot mai mult de noua revoluție energetică, iar primele semne ale accelerării acesteia sunt pachetele legislative adoptate de Parlamentul European și de Comisia Europeană. Analiștii spun că, odată implementate aceste transformări, "nimic nu va mai fi ca înainte".
În toată această dezbatere, România apare ca una dintre principalele țări europene care are capacitatea de a accelera tranziția către energia verde, având un potențial major pentru a susține pe termen lung un mix energetic sustenabil.
Provocările energetice impun strategii coerente, predictibilitate legislativă, investiții solide, resursă umană de calitate și un dialog susținut între toți factorii implicați. România trebuie să răspundă corespunzător provocărilor și oportunităților. O va putea face? Va putea deveni un pol de securitate energetică și un pol de producţie, de generare a energiei pentru toată regiunea? Sunt întrebări la care ne propunem să obținem răspunsuri în cadrul dezbaterii noastre.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News