Hidroelectrica, dividende - Propunerea conducerii
Autor: Mircea F. Cristian | Publicat pe: 09 dec 2018, 13:25
WhatsApp
Hidroelectrica, dividende - Propunerea conducerii
Hidroelectrica, dividende - Propunerea conducerii
Hidroelectrica propune acţionarilor distribuirea de dividende suplimentare.

Producătorul de energie Hidroelectrica propune acţionarilor distribuirea de dividende suplimentare în valoare de 687 de milioane de lei, deşi, iniţial, a solicitat ca această sumă să fie de 550 de milioane de lei, potrivit convocatorului Adunării Generale a Acţionarilor din data de 19 decembrie 2018. Astfel, pe noua ordine de zi se află ambele propuneri.

Propunerea de a acorda dividende suplimentare a fost introdusă pe ordinea de zi în urma unei adrese trimise de Ministerului Energiei pe data de 6 noiembrie 2018, care are în anexă o adresă a Ministerului Finanţelor Publice şi un memorandum semnat pe 31 octombrie 2018. Măsura este propusă având în vedere 'rezultatele financiare de excepţie obţinute de Hidroelectrica înregistrate la data de 30.09.2018, faţă de aceleaşi perioade ale anilor precedenţi', informează compania. Un alt argument în favoarea distribuirii acestor dividende este 'disponibilul de cash din această perioadă şi planul investiţional al Hidroelectrica pentru anii 2018-2023'. Hidroelectrica este deţinută de Ministerul Energiei (80%) şi Fondul Proprietatea (20%).

Ministerul Energiei a solicitat şi altor companii din subordine, precum Romgaz, Nuclearelectrica şi SAPE, acordarea de dividende suplimentare. Totodată, Transgaz şi Transelectrica, companii aflate de asemenea în subordinea Ministerului Economiei, au propus în AGA acordarea de dividende suplimentare, la solicitarea Ministerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?