Hidroelectrica cere aprobarea acţionarilor pentru investiţii de 127,8 milioane de lei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Hidroelectrica vrea să demareze lucrări de investiţii în valoare totală de 127,8 milioane de lei, fără TVA, potrivit convocatorului Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, care va avea loc pe 13 august.

Primul obiectiv vizează modernizarea instalaţiilor electrice aferente echipamentelor hidromecanice şi instalaţiilor de acţionare hidraulică aferentă barajului deversor Porţile de Fier I, cu o valoare estimată la 77,2 milioane de lei (16,6 milioane de euro), fără TVA.

Al doilea proiect se referă la acelaşi lucru pentru barajul deversor Gogoşu, cu o valoare estimată de 50,2 milioane de lei (10,7 milioane de euro), fără TVA.

Acţionarii vor vota, în aceeaşi şedinţă, propunerea de aprobare a documentaţiilor pe baza cărora urmează să se obţină Certificatul de Atestare a Dreptului de Proprietate asupra terenurilor aflate în patrimoniul Hidroelectrica, ocupate de CHE Moroeni şi Magazie Moroeni.

Statul român deţine, prin Ministerul Energiei, 80% din acţiunile companiei, iar restul de 20% aparţin Fondului Proprietatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel