Hersonul, bombardat de ruși chiar în timpul discursului în care Putin le mulţumea oamenilor din oraș că rezistă ocupaţiei ucrainene
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
În timp ce, la Moscova, preşedintele Vladimir Putin îi acuza în discursul de astăzi pe occidentali că au declanşat războiul din Ucraina, pe care ţara sa a făcut tot ce i-a stat în putinţă să-l oprească, piaţa oraşului Herson, din estul Ucrainei, era zguduită din nou de bombardamentele ruseşti.

Cel puţin şase morţi şi 12 răniţi au fost în atacul cu rachete Grad de astăzi de la Herson, din piaţa cu staţie. În acel atac, ruşii au lovit o zonă rezidenţială, infrastructura critică de energie electrică, o grădiniţă, un spital, garaje şi maşini, scrie Rador.

Ironia face ca atacul în care au fost ucişi civili să se petreacă în timpul discursului preşedintelui rus, Vladimir Putin, care mulţumea populaţiei civile din Herson, Zaporojie, Lugansk şi Doneţk pentru stoicismul cu care rezistă ocupaţiei ucrainene şi pentru curajul de a-şi lua soarta în propriile mâini şi a promis că nu va mai dura mult până când aceste republici vor fi eliberate.

Hersonul pare acum un oraş pustiu în comparaţie cu anul trecut, înainte de ocupaţia rusă. Majoritatea locuitorilor au plecat atunci când au avut ocazia, mai ales că armata rusă se află poziţionată strategic la cel mult 20 de kilometri de oraş şi execută zilnic astfel de lovituri cu rachete, psihologice, în zone aglomerate.

În discursul său foarte lung de astăzi, preşedintele rus, Vladimir Putin, a promis că va ridica gradul de înzestrare al forţelor terestre cu armament de ultimă generaţie la cel puţin 91,3%, adică egal cu nivelul de dotare al forţelor de descurajare nucleară, anunţând totodată şi suspendarea Rusiei din tratatul de neproliferare.

"Dacă acei învârtitori de hârtii nu ar fi fost inventaţi, astăzi am fi avut Bahmutul"

Între timp, Evgheni Prigojin, fondatorul grupului Wagner, cea mai cunoscută şi mai hulită companie militară privată din Rusia, se află într-o confruntare deschisă cu conducerea Ministerului Apărării de la Moscova şi acuză public birocraţia militară.

"Dacă acei învârtitori de hârtii nu ar fi fost inventaţi, astăzi am fi avut Bahmutul", spune Prigojin într-o postare pe canalul său Telegram. "Sigur, vom cuceri Bahmutul, dar în martie sau aprilie", mai spune Prigojin, care acuză faptul că unitatea sa de artilerie nu dispune de cantitatea de muniţie necesară susţinerii infanteriei pe frontul de est. Asta nu înseamnă că armata rusă nu are capacitatea de a utiliza tehnica şi muniţia disponibile după manual. Atacurile au fost reluate şi asupra oraşului-port Oceacov din regiunea Nikolaev, acolo unde astăzi a fost rănit un bărbat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel