
„Herpesul este de tip 1 și de tip 2. Tipul 1 apărea de la jumătatea organismului în sus, deci herpesul oral, nazal, tipul 2 apărea în zona genitală. Acum nu mai există aceste diferențe.
Ele constituie o problemă, mai ales când este vorba de un herpes genital și este recidivant foarte rapid, adică sunt oameni care la o lună dezvoltă herpes genital și devine o mare problemă în familie. Nu neapărat că transmite partenerei sau partenerului, este foarte important și trebuie să nu-i transmită evident, dar între ei se creează o psihoză, se despart și așa mai departe, deci este o mare problemă.
Herpesul genital, care ustură puțin, apar câteva vezicule, lasă o eroziune ca o mică rană dar care trece într-o săptămână, două, dacă dai cu puțin aciclovir sau altă cremă.", a spus Dr. Călin Giurcăneanu.
„Herpesul oral e inestetic, deranjează, ar putea fi prevenit? Cineva recomanda o schemă să folosești aciclovir sistematic astfel încât să-l surprinzi înainte să apară fiindcă ar sta ascuns în terminațiile nervoase.”, a spus Val Vâlcu.
„Virusul herpetic stă undeva în ganglionul geniculat al trigemenului, undeva pe stânca temporalului, și în momente de slăbiciune imunitară a individului care e dată de o răceală, o viroză, un episod de gastroenterită acută, o expunere masivă la soare cu arsură solară care scade mult imunitatea pielii, herpesul izbucnește foarte mult. Deci sunt multe situații în care apare acest herpes.”, a spus Dr. Călin Giurcăneanu.
„Deci ar putea fi prevenit? Sau doar după ce apare folosești acele creme?”, a întrebat Val Vâlcu.
„Prevenit nu poate să fie, nu ai de unde să știi exact, dar herpesul poate ajunge să fie deranjant pentru pacient, adică apare la o lună, o lună jumătate și tot apare. Dacă nu herpesul, apar afte în gură care, de cele mai multe ori, sunt de natură herpetică. Sigur, se face o cură de tratament, fie cu aciclovir, fie cu valaciclovir.
Pe de o parte o terapie de acest gen, de regulă, eu dau cam trei luni pacienților mei, 15 zile dau un preparat de tip aciclovir sau valaciclovir, 15 zile nu-i dau, dar toate cele 3 luni, zi de zi, ia și un imunostimulent antiherpetic. Pacienții nu vor avea herpesul distrus de tot, nimeni nu poate omorî virusul herpetic, dar va fi foarte mult atenuat așa încât, eventul, la episoadele următoare va fi ceva minor, mult mai bine decât înainte.", a spus Dr. Călin Giurcăneanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cu cât cresc pensiile. Cine va primi mai mulți bani pe noua formulă de calcul
- Soluția disperată la care recurge Orianda, soția lui Călin Donca, pentru a-și putea crește cei cinci copii / video
- Festivalul de bun must şi pastramă după gust își deschide porțile joi, 5 octombrie, în Capitală
- Cât a ajuns să fie prețul cerut pentru o garsonieră în Buzău. Clujul rămâne în urmă în acest ritm
- Topul țărilor unde sunt plecați românii. Ce spun datele recensământului privind mobilitatea populației
- BANCUL ZILEI: Surpriza unui pescar...
- Deținerea unui termometru cu mercur este ilegală. Tudor Ciuhodaru spune ce trebuie să faci dacă îl ai acasă
- Zodia sfătuită să ia decizii pe plan profesional în această săptămână. Daniela Simulescu: Luați inițiativă și se vor întâmpla lucruri / video
- Răspunsul unui parlamentar USR pentru un român care i-a zis: „Pe vremea lui Ceaușescu era mai bine. Aveam fabrici și uzine. Acum nu mai avem nimic”
- Șumudică face spectacol în Turcia. Gaziantep este salvată