Data actualizării:
Data publicării:

Herjeu, revoltat că statul dă bani cetățenilor din Crevedia afectați de explozia de la ”stația PRIVATĂ GPL”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Radu Herjeu critică inițiativa ca statul să despăgubească urmările acțiunilor unui privat, în cazul exploziei din Crevedia. 

”Eu sunt un om de stânga, dar asta e o tâmpenie în orice univers: statul, adică și eu, va da bani (mulți) cetățenilor din Crevedia afectați de explozia de la stația PRIVATĂ GPL. Inclusiv pentru a-și reconstrui casele. Păi măi fraților, nu vorbim de un fenomen al naturii, de inundații, cutremur sau vreun meteorit rătăcit, ci de un incident (tragic) provocat de un privat, un antreprenor din ăla care face țara mare și frumoasă! Care zbiară disperat dacă-l pune cineva să plătească un salariu minim decent! Ah, și dacă se dovedește că și autoritățile locale sunt vinovate, să scoată bani din buzunar ele! Dar cum adică să dai bani publici pentru urmările acțiunilor unor persoane private???” a opinat Radu Herjeu pe Facebook. 

Ce sume oferă statul pentru casele distruse

”Aș vrea să adaug informații legate de măsurile de sprijin pentru familiile și persoanele afectate de tragedia de la Crevedia, din județul Dâmbovița, adoptate, de asemenea, astăzi în ședința de Guvern. Fiecare pacient transferat în străinătate va putea fi însoțit de un membru al familiei, care va beneficia de un sprijin de 2.000 de euro lunar pentru acoperirea cheltuielilor de transport, cazare și masă, pe perioada spitalizării. Fiecare pacient internat într-o unitate medicală din țară poate fi, de asemenea, însoțit de un membru al familiei care va beneficia de un ajutor în sumă de 2.000 de lei lunar, pentru acoperirea cheltuielilor de transport, cazare și masă, pe perioada spitalizării.

Totodată, pentru persoanele rănite care au fost spitalizate și externate va fi acordat un ajutor de 1.500 de lei. Pentru persoanele ale căror gospodării au fost afectate de explozie vor fi acordate următoarele ajutoare de urgență: câte 10.000 de lei pentru locuințele sau gospodăriile afectate în proporție de peste 75%, câte 7.000 de lei pentru persoanele singure și familiile ale căror locuințe sau gospodării au fost afectate în proporție de 50 și 75%, câte 4.500 de lei în cazul locuințelor afectate în proporție cuprinsă între 25 și 50%, câte 2.500 de lei pentru locuințele și gospodăriile afectate în proporție de până la 25% și câte 1.500 de lei pentru persoanele ale căror bunuri au fost deteriorate” a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

Și totuși, cu 10.000 de lei, suma maximă decontată, pentru o casă făcută praf, nu-ți acoperi nici 10% din cheltuieli. Unde mai pui că fix atât oferă și unui aparținător pentru deplasarea în străinătate. 

Sigur, cei afectați mai primesc bani și de la nivel local, de la CJ Dâmbovița, 335.000 de lei, respectiv 300.000 de lei pentru 75 de adulți și 75.000 de lei pentru 23 de copii. 

Anterior deciziei Guvernului, cu o zi, președintele CJ Dâmbovița spunea că după evaluarea pagubelor la faţa locului, vor fi alocate, printr-o Hotărâre de Guvern, şi sumele necesare pentru reconstruirea şi reabilitarea caselor distruse în explozii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel