Hepatita B și C. Testarea gratuită pentru depistarea virusurilor în Sectorul 1
Locuitorii Sectorului 1 pot face până pe 31 mai 2017 teste gratuite pentru depistarea virusurilor hepatice B și C (răspunzătoare de apariția hepatitelor B și C), precum și a anumitor infecții cu transmitere sexuală – Sifilis și HIV.
Aceste teste gratuite fac parte din Campania "Sănătatea o prioritate" inițiată de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman. Testarea se face pe baza buletinului de identitate, în zilele de marți și joi, între orele 08:30 și 11:00, la sediul Complexului Caraiman, din strada Caraiman, nr. 33A. Persoanele interesate pot suna pentru informații suplimentare și programări la numărul de telefon 021/224.40.73.
De la începutul campaniei şi până în prezent, au fost testate 180 de persoane din totalul de 276 persoane înscrise, cărora li s-au efectuat un număr de 511 teste. Testarea este însoţită de o scurtă informare a pacientului asupra afecţiunilor respective, asupra modului de prevenire a lor precum şi de îndrumare către medicul de familie în cazul unor rezultate pozitive.
Centru medical de excelență pentru persoanele cu venituri reduse
Complexul Multifuncțional Caraiman a fost deschis în anul 2008, fiind primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Complexul oferă servicii de asistență și consiliere pentru persoane vârstnice dependente și semidependente, prin intermediul îngrijitorilor la domiciliu specializați. În prezent serviciile sunt acordate unui număr de 71 de beneficiari de către 17 îngrijitori la domiciliu și anume:
Servicii de bază (asigurarea igienei corporale, schimbarea igienei de pat si corp, schimbare scutec adult, ajutor pentru spălarea obiectelor uzuale, manevrele de evitarea a escarelor).
Servicii de suport (cumpărături făcute la magazine din apropierea locuinței, transportul hranei de la cantina socială, ajutor la prepararea hranei, menaj ușor în camera în care locuiește persoana vârstnica, legătura cu medicul de familie sau specialist, procurarea rețetelor, însoțirea persoanei vârstnice în exterior, dacă este cazul.
Consiliere socio-medicală și psihologică a persoanelor vârstnice și membrilor de familie de către echipa pluridisciplinară (asistent social, psiholog, medic, kinetoterapeut).
Anul acesta se va deschide și hospice pentru persoanele cu Alzheimer și îngrijiri paleative, beneficiari fiind locuitorii sectorului 1, în limita condițiilor impuse de accesarea serviciilor oferite de Complexul Multifuncțional Caraiman.
Situat într-o clădire modernă, consolidată şi reabilitată, centrul medical deschis de Primăria Sectorului 1 dispune de 16 cabinete, dotate cu instrumente de ultimă generaţie. Pentru viitorul apropiat, se dorește înființarea mai multor cabinete medicale, cum ar fi: ORL, obstetrică - ginecologie, urologie, cardiologie, pediatrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News