Data publicării:

Heineken și-a vândut toate operațiunile din Rusia cu prețul de un euro

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Producătorul de bere olandez Heineken a declarat vineri că și-a încheiat ieșirea de pe piața Rusia, vânzând operațiunile de acolo către grupul rus Arnest, cu prețul simbolic de un euro.

Cel de-al doilea producător de bere din lume a declarat că tranzacția a primit toate aprobările necesare și că ar putea avea pierderi excepționale de 300 de milioane de euro, notează Reuters.

Heineken și-a anunțat intenția de a părăsi Rusia în martie 2022, după invadarea Ucrainei de către Rusia, recunoscând că procesul a durat mai mult decât se aștepta.

„Evoluțiile recente demonstrează provocările semnificative cu care se confruntă marile companii de producție în procesul de ieșire din Rusia”, a declarat directorul executiv Dolf van den Brink, într-un comunicat.

Multe companii multinaționale s-au înghesuit să părăsească Rusia după ce Occidentul a impus Moscovei sancțiuni fără precedent, dar Kremlinul a ripostat confiscând unele active.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat în iulie un decret de preluare a controlului asupra subsidiarei ruse a producătorului francez de iaurt Danone, împreună cu participația companiei de bere Carlsberg.

Anheuser-Busch InBev a declarat, de asemenea, că intenționează să părăsească joint venture-ul cu Efes din Rusia.

Heineken avea șapte fabrici de bere în Rusia și 1.800 de angajați, care vor primi garanții de angajare în următorii trei ani.

Producătorul de bere olandez și-a îndepărtat marca Heineken din Rusia anul trecut, iar producția de Amstel urmează să fie retrasă în șase luni.

Heineken a transmis că înțelegerea, fără opțiune de a răscumpăra afacerea, includea o licență de trei ani pentru unele mărci regionale mai mici, pentru care Heineken nu va oferi suport de brand și nu va primi niciun profit.

Arnest Group deține o afacere importantă de ambalare a conservelor și este cel mai mare producător rus de aerosoli, precum și de produse cosmetice și de uz casnic.

Heineken a transmis că tranzacția va avea un impact neglijabil asupra perspectivei sale pentru întregul an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel