Hartmann: Marele pericol cu dezmembrarea Rusiei / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
H. D. Hartmann, analist de politică externă, a spus care este adevăratul pericol, în opinia sa, dacă Federația Rusă se va dezmembra.

Având în vedere că Rusia este o federația compusă din mai multe republicii, după declanșarea războiului din Ucraina s-a pus și problema dezmembrării acestei federații în mai multe state independente. H. D. Hartmann este de părere că acest scenariu ar duce la o situație regională extrem de periculoasă, deoarece ar duce la crearea mai multor state care, fiecare în parte, vor dispune de armament nuclear:

„Indiferent care va fi situația în Ucraina, pregătirea pentru o pace acolo este lungă și nu cred că va începe în acest an. Nu se va decide nici soarta războiului în acest an și vor continua distrugerile.

Important este ca Rusia să nu dispară în regate-slugi ale diverselor puteri regionale, cu bombele ei atomice, a spusHartmann.

„Fără discuție! E o mare problemă“, a replicat Val Vâlcu.

CITEȘTE ȘI     -    Cum sabotează rușii războiul lui Putin. O organizație secretă se declară dezgustată de „baia de sânge fratricidă” și luptă pentru oprirea agresiunii

„Dacă este vreun dialog început pe temei real, acesta trebuie să fie de genul cum salvezi umanitatea de transformarea Rusiei în valet al vreunei puteri regionale. Aici e toată problema. Tu îți imaginezi Cecenia să aibă bombe atomice?“, a întrebat H. D. Hartmann. 

„Eu mi-am pus problema asta de când a fost întâlnirea Putin - Xi Jinping și China ar fi acceptat tacit, chiar am zis colocvial că le-a dat momeală, pentru că un colaps al Rusiei ar oferi Chinei un teritoriu plin de resurse. Dacă aș fi Rusia, mai degrabă m-aș teme de China decât de Uniunea Europeană“, a spus Val Vâlcu.

„Un colaps al Rusiei ar oferi Chinei un teritoriu, plus 1000 de bombe atomice“, a mai spus, la emisiunea Geostrategica, H. D. Hartmann.

CITEȘTE ȘI     -    Xi Jinping ar urma să meargă la Moscova pentru a se întâlni cu Vladimir Putin. "Acesta va fi evenimentul central din 2023"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel