Hartmann, după declarațiile lui Lavrov: Rusia a pierdut pe o generaţie!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Facebook Serghei Lavrov
Foto: Facebook Serghei Lavrov
H.D. Hartmann, analist de politică externă, a analizat discursul lui Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei. Hartmann spune că declaraţiile trădează nervozitatea liderilor de la Kremlin. 

"Lavrov dă exemplul şi dă drumul unei furii abia mascate la adresa Europei şi la adresa reacţiei europene la agresiunea Rusiei în Ucraina. Prima declaraţie a lui Lavrov este de un antisemitism profund, de unul dintre nivelele cele mai de jos ale antisemitismului. Mă mir că Lavrov, care este un profesionist, a putut face o asemenea declaraţie. Lângă această declaraţie (n.r legată de originile evreieşti ale lui Adolf Hitler), în aceeaşi frază, mai este o declaraţie antisemită la fel de gravă. Anume că el a învăţat de la înţelepţii poporului evreu că cei mai antisemiţi au fost evreii. Face o confuzie voită între antisionism şi antisemitism. Antisionismul nu e antisemitism, ci sunt evrei care nu doresc să existe Israelul, din motive religioase. 

Lavrov echivalează drama Holocaustului, prin aşa zisul sânge evreu al lui Hitler, cu faptul că marii antisemiţi sunt evrei. Mai mari insulte, spuse în Italia, pe un post cu audienţă europeană, nu se putea. Lucrul ăsta dovedeşte nervozitatea crescândă a leadershipului de la Kremlin nu faţă de împotmolirea pe câmpul de luptă, ci faţă de pierderea definitivă a războiului mediatic. Au pierdut la nivel mediatic şi la nivel de influenţă. Că e media socială, că e media electronică, că e media clasică, Rusia a pierdut definitiv pentru cel puţin o decadă, dacă nu pentru o generaţie. 

E interesant de ce? Rusia vorbeşte despre guvernul neo-nazist al Ucrainei, uitând că peste câteva zile trebuie să celebreze înfrângerea nazismului, unde Rusia a plătit cu 22 milioane de cetăţeni invazia Germaniei. Dintre aceştia, mulţi au fost ucraineni. Nu atacul la adresa Israelului a contat, cât furia lui Lavrov. Probabil, ducându-se la Roma să negocieze anumite elemente, s-a izbit de un zid european al sancţiunilor şi al reproşurilor care i s-au făcut în raport cu agresiunea ordonată de Putin", a declarat H.D. Hartmann la Geostrategica, plecând de la afirmațiile lui Serghei Lavrov cu privire la posibilele origini evreieşti ale lui Hitler şi la antisemitismul multor evrei. 

Israelul l-a criticat luni pe Lavrov, spunând că afirmaţia sa, făcută într-un discurs în care a vorbit despre preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care este evreu, este un fals "de neiertat" care minimalizează ororile Holocaustului comis de naz#şti.

Liderii mai multor ţări occidentale au denunţat comentariile lui Lavrov, iar Zelenski a acuzat Rusia că a uitat lecţiile celui de-Al Doilea Război Mondial.

Ministerul de Externe rus susţine într-un comunicat că afirmaţiile şefului diplomaţiei israeliene Yair Lapid sunt "anti-istorice" şi "explică într-o mare măsură de ce actualul guvern israelian sprijină regimul neonaz#st de la Kiev".

Moscova a reiterat poziţia lui Lavrov conform căreia originile evreieşti ale lui Zelenski nu exclud posibilitatea ca Ucraina să fie condusă de neonaz#şti.

"Antisemitismul în viaţa de zi cu zi şi în politică nu este oprit. Dimpotrivă, este alimentat" în Ucraina, se arată într-un comunicat.

Lavrov a făcut afirmaţia despre Hitler într-un interviu acordat duminică unei televiziuni italiene, răspunzând unei întrebări de ce Rusia spune că trebuie să "denaz#fice" Ucraina dacă preşedintele acesteia, Volodimir Zelenski, este el însuşi evreu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel