Harta Ungariei mari, care include Transilvania, "servită" României de Viktor Orban. Reacții explozive
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Premierul ungar Viktor Orban a făcut o postare controversată, pe Facebook, după ce proiectele UDMR privind autonomia au fost respinse în Parlamentul României.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a postat pe Facebook o imagine cu un glob cu harta Ungariei mari, în care apare inclusiv Transilvania. Reacţia românilor nu a întârziat să apară: „Nu uitaţi că ne-am parcat armata în Budapesta".

Premierul Ungariei le-a urat succes la examene elevilor de liceu, cu un mesaj „subtil" pentru România, scrie Mediafax. Viktor Orban a postat pe Facebook o imagine cu un glob pământesc în care apare Ungaria Mare, inclusiv Transilvania.

Un examen istoric. Succes", a scris premierul ungar.

Cum au reacționat românii

Reacţiile românilor nu au întârziat să apară. Postarea a strâns peste 1.200 de comentarii.

„Nu uitaţi că am parcat armata în Budapesta", scrie un internaut.

Unii români i-au scris premierului ungar că „tocmai a făcut o hartă greșită": „Domnule Orban, aceasta este România, nu Ungaria, tocmai ai folosit harta greşită! În 8 ore maxim dacă ne forţăm... bem berea la o terasa din Budapesta! saţi-ne trei zile şi Budapesta se va numi Craiova!".

Altul îi spune lui Viktor Orban că știe că iubește România dar trebuie să rămână în realitate.

„Îmi pare rău colegule, globul tău trebuie să fie făcut în China. Ştiu că iubeşti România şi visezi despre munţii ei frumoşi, şi eşti întâmpinat oricând, dar rămâi la realitate", spune un român, pe Facebook.

„Şi da, visele sunt frumoase, dar nu în această realitate", scrie altul.

„Nu mai visaţi cu ochii deschişi! Transilvania mereu va fi pământ românesc!", scrie altul.

Reacția lui Viktor Orban vine după ce preşedintele României, Klaus Iohannis, a atacat dur PSD pentru legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc, afirmând că social-democraţii se luptă în birourile secrete din Parlament ca „să dea Ardealul ungurilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel