Harta poluării în România. Berceanu: Care sunt cele mai poluate zonă din țară. Numărul morților de la noi, dublu față de oamenii care au decedat în războiul din Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
arhivă personală
arhivă personală
Octavian Berceanu, fostul comisar-șef al Gărzii Naționale de Mediu, a vorbit despre numărul de români care mor anual din cauza poluării.

Într-un interviu exclusiv pentru DC News și Știri Diaspora, Octavian Berceanu, fostul comisar-șef al Gărzii Naționale de Mediu, a prezentat statisticile mortalității din România din cauza poluării.

„În România, mor anual 30.000 de oameni din cauza poluării, statistic dovedit de Europa. De la începutul războiului în Ucraina au murit între 11.000 și 14.000 de persoane, civili vorbind. La noi, mor de peste două ori mai mult din cauza poluării decât au murit în Ucraina, oameni care nu au vreo vină, copii, vârstnici etc.

Nu contează banii pe care îi ai, statutul social și nimic altceva, atunci când inhalezi un aer extrem de poluat și îți generează afecțiuni majore sau chiar cancer“, a precizat Octavian Berceanu.

Harta poluării în România

„Dacă ar fi să facem  hartă a poluării, pe primul loc se află Bucureștiul. Apoi urmează sudul județului Prahova, Iașiul, Craiova în zona gropii de gunoi, Constanța în zona industrială și uneori mai sunt Brașovul și Cluj-Napoca din cauza traficului. Bucureștiul este, de departe, capitala estică a poluării.

Doar din zona de trafic suntem pe locul 2 în Europa. Bruxelles-ul și Londra sunt de obicei pe locul 1. Noi suntem pe locul 1 în Europa la banii pe care îi plătește fiecare român pentru poluarea din zona București, aproximativ 3024 de euro pe an îi plătim cu toții, pentru că prejudiciul adus de poluarea din București este de aproape 6 miliarde de euro pe an“, a mai precizat, la DC News, Octavian Berceanu, fostul comisar-șef al Gărzii Naționale de Mediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel