Harghita: Greva de la Salina Praid a fost suspendată; activitatea de extracţie a sării a fost reluată
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Greva spontană declanşată la sfârşitul lunii octombrie de angajaţii Salinei Praid a fost suspendată luni, iar activitatea de extracţie a sării a fost reluată, după ce Consiliul de Administraţie al SALROM a decis ca protestatarii să primească voucherele de vacanţă, aşa cum au cerut.

Liderul de sindicat al Salinei Praid, Kelemen Jozsef, a declarat, pentru AGERPRES, că s-a primit confirmarea din partea Consiliului de Administraţie al SALROM că voucherele de vacanţă pe 2019 vor fi acordate, sindicaliştii urmând să facă demersuri pentru a fi introdus acest drept în contractul colectiv de muncă.

Potrivit sursei citate, s-a reluat activitatea de extracţie a sării, după ce în week-end a fost redeschisă şi baza de agrement.

Kelemen Jozsef a ţinut să îşi ceară scuze turiştilor care au dorit să coboare în salină dar nu au putut din cauza grevei în care se aflau angajaţii.

Un număr de aproximativ 150 de angajaţi ai Salinei Praid au declanşat un protest spontan, la sfârşitul lunii octombrie şi au sistat activitatea de exploatare a sării, din cauza faptului că nu li se acordă voucherele de vacanţă pentru 2019.

În urmă cu o săptămână a fost oprită şi activitatea turistică, spre nemulţumirea celor care îşi programaseră un sejur Praid.

O mişcare similară de protest au declanşat şi angajaţii salinelor Târgu Ocna, Ocna Dej şi Slănic Prahova. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel