Data actualizării:
Data publicării:

Haos pe calea ferată. Întârzieri de sute de minute, oameni rămași în câmp. ”Au stat nouă ore în câmp ca să vină cineva să ia un copac de pe șine”

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Haos pe calea ferata. FOTO: Pexel @Albin Berlin
Haos pe calea ferata. FOTO: Pexel @Albin Berlin
Furtunile din vestul țării au întârziat circulația pe calea ferată. S-au adunat sute de minute de întârziere.

Circulația trenurilor din vestul țării a fost întârziată cu sute de minute, ca urmare a furtunilor care au produs mai multe pagube pe calea ferată. Trenurile de călători au fost nevoite să staționeze în cursul nopții în gările din vestul țării pentru a permite accesul drezinelor pantograf pentru a degaja calea ferată de copacii căzuți pe linia de tren.

Între trenurile blocate din cauza furtunii s-a aflat și trenul operator privat 11504, care circulă pe relația Arad – București Nord – Litoral, va ajunge în București Nord cu peste 300 de minute întârziere, deoarece, în continuare, între Vălișoara – Caransebeș – Slatina Timiș trenurile circulă dublate, din ambele sensuri, cu o locomotivă Diesel, deranjamentele provocate la componentele sistemului de alimentare cu energie electrică, urmând a se remedia în totalitate într-un interval orar în care nu avem trenuri înscrise în circulație, arată Club Feroviar.

Potrivit Antena 3, în acest tren se afla și un tânăr sportiv care trebuia să ajungă la o competiție națională de atletism.

Tatăl copilului de 15 ani, aflat în trenul de la Arad, împreună cu antrenoarea sa, a povestit în direct, la Antena 3 CNN, experiența prin care trece fiul său, dar a transmis și un mesaj pentru autorități.

”Au stat nouă ore în câmp și au așteptat să se întâmple ceva. Pur și simplu au stat, ca să vină cineva să ia un copac de pe șine. Este revoltător. Fiul meu doarme acum, în tren pentru că are nevoie de odihnă. Performanță se face mergând cu trenul în pas de pitic.

Norocul nostru este că acest concurs este mâine. Copilul a primit o sticlă de apă de la niște oameni care stăteau în cușeta respectivă, care au abandonat trenul. Noi am aflat undeva în jurul orei 10.00.

Aș întreba și eu pe cineva din minister: dacă ar avea un copil în tren oare cum ar proceda în cazul acesta? Dacă cineva din guvern ar avea un copil în tren, cum ar proceda în cazul ăsta?", a spus Vasile Blidar, tatăl sportivului.

CNCF CFR își prezintă scuze

”Compania Națională de Căi Ferate CFR SA adresează scuze călătorilor din trenurile care au staționat în cursul nopții în gări, pentru a putea permite accesul drezinelor pantograf, și îi asigură că personalul feroviar de intervenții al regionalelor Timișoara și Craiova au depus eforturi susținute pentru remedierea tuturor deranjamentelor provocate de furtuni, pe aproximativ 20 de intervale de cale ferată, unde zeci de copaci, dar și stâlpi de beton, care susțin linia de contact, au fost rupți și prăbușiți pe linia de cale ferată, iar firul de contact, care asigură alimentarea cu energie electrică a locomotivelor, a fost rupt pe zeci de kilometri”, notează Club Feroviar.

Citește și: Circulaţia trenurilor, oprită între Braşov Triaj şi Hărman, după ce un bărbat a fost accidentat mortal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel