HAOS la alegerile locale. Chirieac: CATASTROFĂ! Acum e prea târziu
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a criticat dur Executivul pentru organizarea alegerilor locale în acest moment, în condiţiile în care partidele se plâng de faptul că în multe localităţi au apărut foarte mulţi alegători cu viză de flotant. 

VEZI ŞI 13.000 de oameni, la doar patru adrese. Cum este posibil?

"Noi vorbim despre posibilitatea ca flotanţii să voteze la locale, în condiţiile în care alegerile de duminică sunt total neortodoxe. Total! Nu poţi să faci alegeri într-o situaţie de catastrofă planetară, cu România la un nivel de infectări fără precedent şi cu un număr de decese record pentru ţara noastră. Cu o asemenea presiune asupra publicului, Guvernul decide să facă alegeri. Ce este mai viciat? Faptul că au apărut 30.000 de flotanţi peste noapte sau că o ţară întreagă este târâtă în alegeri într-un moment în care nu e nevoie de aşa ceva? 

Nu se întâmpla nimic dacă se amânau alegerile cu un an, cum s-a întâmplat în Marea Britanie. Acum e prea târziu, vorbim vorbe, dar la o prezenţă la vot neobişnuit de mică, eu nu cred că noii aleşi vor fi mai legitimi decât cei de acum!", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

De ce nu vrea lumea să meargă la vot 

"În toate sondajele făcute cu Argument, institutul nostru, de la începutul lui august, întrebarea standard era dacă vine lumea la vot. Cam 61 la sută au spus că vin la vot. Am mai pus o întrebare. Cât de tare se tem şi dacă vin la vot dacă creşte situaţia la infectări. Trei pătrimi au zis că nu mai vin. Am avut atâtea rânduri de locale în România! Acum, avem această catastrofă planetară, această molimă care a lovit ţara noastră. Pe lângă toate argumentele cu politica, cu greaţa de politică, cu primarul în funcţie, cu contracandidaţii, acum se adaugă teama de boală. 

Horaţiu Mălăiele e infectat, nu ştiu cine a murit. Lucrurile astea impactează cetăţeanul. De ce nu au fost duse la bun sfârşit iniţiative pentru amânarea alegerilor, nu ştim!", a mai spus analistul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel