HAOS în Fâșia Gaza. Raid aerian al forțelor din Israel
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Avioanele de război israeliene au efectuat un raid aerian. Acesta a vizat pozițiile Hamas din Fâșia Gaza, potrivit armatei israeliene.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Avichay Adraee, a declarat pe Twitter că raidurile de marți au lovit un presupus tunel al grupului palestinian Hamas, adăugând că atacul a fost efectuat ca răspuns la focul de rachete din Gaza. Cu toate acestea, martorii palestinieni au spus că două zone agricole din Khan Younis și Deir al-Balah au fost lovite de trei rachete.

Anterior, armata israeliană a spus că o rachetă lansată din zona Khan Younis a fost „interceptată de sistemul de apărare aeriană a Domului de Fier”, fără a indica dacă a cauzat vătămări sau pagube. Niciun grup nu și-a asumat responsabilitatea rachetei și nici nu au fost făcute comentarii de către autoritățile palestiniene.

Hamas ar fi săpat un tunel pe sub graniță

Cu câteva ore înainte ca racheta să fie lansată de la Khan Younis, armata israeliană a anunțat că a găsit un tunel care trecea „zeci de metri în Israel”, dincolo de granița cu fâșia disputată. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, a declarat că Israelul nu știe cine a săpat tunelul, dar a declarat că Hamas este responsabil pentru toate activitățile din enclava palestiniană, informează AlJazeera.

Ieri, Palestina a acuzat mai multe forțe regionale că girează ostilitățile pe care Israelul le exercită asupra Fâșiei Gaza (vezi AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel