Data publicării:

Haos în Bulgaria din cauza vremii: 1000 de localități, fără curent electric, stare de urgență în patru regiuni. Căderi neobişnuit de intense de zăpadă

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Bulgaria este blocată sub zăpadă. 

Peste 1.000 de localităţi din Bulgaria au rămas fără alimentare cu energie electrică în weekend din cauza condiţiilor meteo specifice iernii, vânturi puternice şi precipitaţii abundente în anumite regiuni, informează DPA, conform Agerpres. 

În capitala Sofia, alimentarea cu energie electrică a fost de asemenea întreruptă în zonele sudice ale oraşului din cauza liniilor electrice avariate, a relatat duminică presa din Bulgaria.

Regiunile nord-estice au fost afectate de căderile neobişnuit de intense de zăpadă pentru luna noiembrie. Patru regiuni au declarat stare de urgenţă.

Unele drumuri de pe teritoriul ţării au devenit impracticabile din cauza cantităţilor mari de zăpadă. Ramuri prăbuşite au blocat partea carosabilă în multe regiuni. Trenurile de pasageri de la Varna, oraş situat la Marea Neagră, spre Sofia au fost staţionate din cauza avariilor la liniile de electricitate.

Traficul pe drumurile principale prin Munţii Balcani a fost suspendat temporar. Mai multe zboruri internaţionale au fost anulate la aeroportul din Varna. Pe aeroportul din Sofia, se efectuează aterizări şi decolări, dar cu întârzieri.

Institutul de Meteorologie şi Hidrologie din Bulgaria a emis:

- Cod roşu pentru regiunile Montana, Vraţa, Loveci, Gabrovo, Veliko Târnovo şi Ruse. Cantitatea de precipitaţii va fi de 40-65 mm, stratul de zăpadă va atinge 30 cm, prezenţa viscolului va duce la formarea de troiene de zăpadă şi apariţia poleiului; rafalele de vânt vor atinge o viteză de până la 90km/h;

- Cod portocaliu pentru regiunile Vidin, Sofia-regiune, Sofia-capitală, Pleven, Târgovişte, Razgrad, Kârdjal, Haskovo, Pernik, Kjustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Smoliyan, Stara Zagora, Sliven, Yambol, Şumen, Varna, Dobricişi Silistra. Cantitatea de precipitaţii va fi de 35-65 mm, cu posibilităţi de intensificări de peste 30 mm. Stratul de zăpadă va atinge 10 - 30 cm, prezenţa viscolului va duce la formarea de polei şi apariţia ceţei.

- Cod galben pentru regiunea Burgas a fost emis, unde rafalele de vânt vor atinge o viteză de până la 70 km/h, pe alocuri cu intensificări de până la 90 km/h, arată MAE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel