Data publicării:
Hanul Ancuței, destinație turistică de top internațional. Oferte de Revelion
Din ce în ce mai mulţi turişti români, dar şi străini, au ales judeţul Neamţ. Ca loc de petrecere a Crăciunului şi a Revelionului într-un stil cât se poate de tradiţional, prima opţiune a fost legendarul Han al Ancuţei. Cei care au ales să se cazeze la hotelul Roman Plaza din Roman, de 4 stele, au dat pentru un pachet de Revelion, de 3 nopţi, 395 de euro. Tariful include acces nelimitat la spa, excursie în zona turistică Neamţ, 3 prânzuri, 3 cine inclusiv meniul festiv de Revelion şi Carnaval.
Dacă de Crăciun, invitatul special, care a concertat la Hanu Ancuţei şi hotelul Roman Plaza, a fost artistul Ducu Bertzi, pe 1 ianuarie seara, gazdele propun turiştilor un Carnaval la Hanu Ancuţei. Petrecerea de Revelion, organizată tot la Hanu Ancuţei, va fi în stil bourlesque, sub genericul „Revelion în inima Moldovei". Invitaţi speciali vor fi artistul Raoul Rareş Borlea şi formaţia Nostalgy.
Prânz bisericesc la mănăstirea Vovidenia
„Am încurajat întotdeauna turismul activ. Oaspeţii noştri vor experienţe, aventură, tradiţii, nu doar o cameră şi o mâncare bună. De aceea, şi în programul de Revelion am inclus un prânz bisericesc la mănăstirea Vovidenia din Târpeşti, loc iubit de marele nostru scriitor Mihail Sadoveanu, vizitarea mănăstirii Agapia, a Cetăţii Neamţului şi a rezervaţiei de zimbri. În acest an, mai mult ca oricând, turiştii români au preferat să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în ţară, şi asta s-a văzut şi în judeţul Neamţ, inclusiv la noi, în zona municipiului Roman", precizează Nuşa Chiriac, proprietarul hotelului Roman Plaza şi al Hanului Ancuţei din Tupilaţi - Neamţ.
Turiști din SUA, Italia, Japonia și Germania la Hanul Ancuței
”Pentru anul viitor, urmărim atragerea turiştilor străini şi din ţări precum China sau Israel. Hanu Ancuţei este şi membru al ANTREC – Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural -, care a promovat la maxim turismul rural din România. Şi mă bucur să spun că judeţul Neamţ este foarte bine poziţionat pe harta turismului rural din România, Hanu Ancuţei fiind unul dintre reperele tradiţionale ale judeţului", declară Nuşa Chiriac, proprietarul hotelului de 4 stele Roman Plaza din Roman şi al Hanului Ancuţei din Tupilaţi.
Anul acesta, la Hotelul Roman Plaza şi la Hanul Ancuţei au sosit grupuri de turişti din Germania, Franţa, Polonia, Italia, SUA, Japonia etc.
Potrivit Institului Naţional de Statistică, judeţul Neamţ a fost vizitat de 176.226 turişti în 2014. Judeţul Neamţ are în total 234 de structuri turistice: 18 hoteluri, 133 de pensiuni agroturistice (cu un total de 2447 de locuri) şi 33 de pensiuni turistice. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, gradul de ocupare general în judeţul Neamţ, în special la hoteluri şi pensiuni rurale, a fost de circa 60% de Crăciun şi va fi de circa 85% de Revelion. Pe partea de turism rural, judeţul Neamţ a devenit una dintre cele mai solicitate regiuni, alături de Maramureş, Bucovina, Mărginimea Sibiului, Munţii Apuseni sau Bran-Moieciu.
Hotelul Roman Plaza, patru stele la preț de trei
Hotelul Roman Plaza este situat chiar în centrul oraşului Roman, pe artera principală de circulaţie a Moldovei şi la intersecţia cu cele mai importante oraşe: Iaşi, Bacău, Suceava, Piatra Neamţ. Complexul Roman Plaza oferă servicii excelente de cazare, bucătărie gourmet (Restaurant Roman Plaza), produse rafinate de patiserie-cofetărie (Cafe Roman Plaza) şi ofertă diversă şi selectă de servicii wellness si spa (Roman Plaza Spa). Serviciile de 4 stele plus sunt disponibile la preţuri de 3.
Dacă doriţi relaxare, vă recomandăm spa-ul complexului. Serviciile proprii includ saună, jacuzzi, Hammam, băi Kneipp, hidromasaj şi terapii corporale, diverse tipuri de masaje corporale, împachetări, tratamente de slăbire şi anti-aging (LPG – Cellu M6 Endermolab), biostimulare corporală (Ultratone Futura Pro), exerciţii Huber Motion Lab cu aplicaţii în domeniul înfrumuseţării, sănătăţii şi sportului.
Centrul de conferinţe al hotelului are 250 de locuri, deci poate găzdui evenimente mici şi medii.
Hanul Ancuţei, reconstruit în stilul arhitectonic original-investiție de 400.000 de euro
La 27 km de municipiul Roman, înspre Suceava și la 350 km de București, Hanu Ancuţei reprezintă locul ideal pentru turiştii dornici să regăsească adevăratul spirit românesc. Hanu Ancuței a devenit celebru prin plasarea aici a acțiunii din volumul publicat în anul 1928 de marele scriitor român Mihail Sadoveanu.
În vara acestui an, vestitul Han al Ancuţei din comuna Tupilaţi, judeţul Neamţ, şi-a mărit capacitatea cu o terasă de 400 de locuri. Construcţia de lemn păstrează stilul arhitectonic original al Hanului vechi.
"Echipa de arhitecţi a fost foarte atentă la toate detaliile. Investiţia în noua terasă s-a ridicat la 400.000 de euro şi, cu această ocazie, Hanul Ancuţei şi-a dublat, practic, capacitatea, de la 250 de locuri în interior şi 150 în exterior, cât avea terasa veche", subliniază Nuşa Chiriac, proprietarul Hanului Ancuţei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News