Handbal feminin: CSM București s-a calificat în finala Ligii Campionilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
CSM București s-a calificat în premieră în finala Ligii Campionilor la handbal feminin, sâmbătă, după o victorie formidabilă în semifinala cu formația macedoneană Vardar Skopje, scor 27-21 (14-9), la Budapesta, în Papp Laszlo Arena.

Campioana României, la prima sa participare în cea mai importantă competiție intercluburi, a reușit o performanță remarcabilă pentru handbalul românesc, cu atât mai mult cu cât s-a calificat în sferturi de pe locul 4 în grupa principală.

Croata Jelena Grubisic a fost cea mai bună jucătoare a echipei bucureștene, cu o prestație deosebită în poarta echipei antrenate de danezul Kim Rasmussen.

După 21-22 și 25-30 cu Vardar în grupa principală, CSMB a predat o veritabilă lecție de handbal echipei macedonene, care va juca pentru al treilea an consecutiv finala mică la turneul Final Four.

Vardar a marcat primul gol al semifinalei, dar apoi CSM, cu o apărare compactă, s-a desprins la un neverosimil 7-1 (min. 13), adversarele ratând și două aruncări de la 7 metri. Cea mai mare diferență în prima repriză a fost de șapte goluri, 10-3 (18), 13-6 (24), 14-7 (26), dar la pauză scorul a fost de 14-9.

După un debut de repriză secundă mai puțin reușit, când Vardar a fost aproape de a se apropia la patru goluri (a ratat 7 metri la 15-10), CSMB a avut o perioadă de grație, cu șapte goluri și doar unul primit. Brădeanu (37 ani) a reușit trei goluri consecutive, dintre care două de pe propriul semicerc, după ce Vardar a scos portarul. La 22-11 (44), soarta meciului era decisă în mare măsură, iar adversarele au speculat o relaxare a echipei bucureștene, marcând patru goluri, 22-15 (49).

Ramussen și-a permis să folosească tot lotul în acest meci, iar scorul la care s-a impus CSMB a fost unul confortabil, 27-21.

În finala de duminică, echipa din București va înfrunta favorita gazdelor, echipa maghiară Gyor, care a trecut în prima semifinală de Buducnost Podgorica, campioana en titre și echipa Cristinei Neagu, cu 21-20 (11-8).

Finala va avea loc duminică, de la ora 18,45 (ora României), fiind precedată de finala mică, Vardar — Buducnost (16,15).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel