Hamburger românesc cu afumătură şi cârnaţi de casă. Rețeta inedită
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Robin Stickel)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Robin Stickel)
Nu ai vrea să încerci și altceva, în materie de bunătăți culinare? Îți recomandăm hamburgerul românesc cu afumătură şi cârnaţi de casă. 

Ingrediente

- doua bucăţi de mămăligă decupate în formă de chiflă (aprox. 400g)
- 50 g muşchi afumat de casă
- 50 g ceafă afumată de casă
- 100 g cârnat de casă afumat
- 2 ouă şi 2 felii de caşcaval
- sare (după gust)
- piper (după gust)
- o roşie chery (pentru decorat)
- o feliuţă de ardei (pentru decorat)
- o frunză de pătrunjel (pentru decorat)

Cum se prepară

Se prăjesc ceafa şi muşchiul afumate la tigaie sau pe grătar. Se taie cârnatul felii, se rumeneşte în tigaie cu 1 linguriţă de ulei, apoi se toarnă deasupra ouăle bătute cu o furculiţă, în care se adaugă un praf de sare şi un praf de piper. Peste o bucată de mămăligă se pun ceafa prăjită, muşchiul afumat prăjit, iar peste ele omleta.

Peste omletă se pune o bucată de caşcaval şi totul se bagă în cuptorul preîncălzit, la foc maxim, pentru a se topi puţin. Se lasă 3-4 minute. Se pune a doua bucată de mămăligă, rezultând hamburgerul. Se acoperă cu o felie de caşcaval şi se baga iar la cuptor pentru a se topi. Se decorează după plăcerea şi gustul fiecăruia.

Vezi și: Oauă Ţărgăsiti, micul dejun preferat de aromânii de la Dunărea de Jos

BONUS: Ouăle marmorate cu roşii pe grătar reprezintă rețeta perfectă de mic dejun.

Ingrediente

- 4 ouă
- 1 roşie medie
- 1 lingură ulei
- sare, piper negru

Sos de busuioc

- 2 frunze mari de busuioc
- 1 priză oregano uscat
- 4 linguri ulei măsline extravirgin
- 1 priză sare grunjoasa de mare

Cum se prepară

Pentru sos: se pune busuiocul cu sarea grunjoasa în mojar şi se pisează un pic, să se zdrobească. Se adaugă 2 linguri de ulei şi se mai pisează până busuiocul e mărunţit bine. Se adaugă restul de ulei şi oregano şi se amestecă. Se taie roşia rondele groase (o roşie normală vine tăiată cam în 3-4 felii, după ce decupaţi o felie subţire în zona unde a fost codiţa; dacă roşia e mai mică se poate tăia în jumătate).

Se ung feliile cu ulei. Se încinge foarte tare o tigaie grill, fără a pune grăsime în ea (cca 5 minute, la foc mare). Se adaugă roșiile şi se grillează câte 2 minute / parte. Trebuie să se înmoaie pe grătar, dar nu atât de tare încât să se rupă când le luaţi, scrie e-retete.ro. Ca să le scoateţi din tigaie, vă puteţi ajuta de o paletă.

Se scot roşiile pe o farfurie. Într-o tigaie mică (cca 16 cm) se adaugă puţin ulei (între 1/2 şi 1 lingura). E preferabil să se folosească o tigaie antiaderentă, în care ouăle nu se lipesc, astfel veţi folosi puţin ulei. Se pun câte două ouă deodată în tigaie. Cu o lingură se sparg gălbenuşurile şi se amestecă uşor în acea zonă, să se amestece gălbenuşul cu albuşul. Se condimentează cu sare şi piper negru.

Imediat ce albuşurile devin alb-opac, întoarceţi ouăle cu o paletă. Dacă se rup, nu e o problemă, întoarceţi pe rând toate bucăţile. Lăsaţi-le doar câteva secunde să se facă şi pe a doua parte. Scoateţi ouăle marmorate direct pe farfurie. Aşezaţi alături câte 2 felii de roşie coaptă pe care le stropiţi cu sos de busuioc.

Vezi și: Chec la metru. Cea mai bună prăjitură. Crema este demențială!

Bougatsa, plăcintă grecească umplută cu cremă de vanilie. Cel mai bun desert

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel