Data actualizării:
Data publicării:

Hamas, atac cu rachete asupra locuințelor din Tel Aviv. Bogdan Chirieac: Și Israelul este acuzat de crime de război? Se întâmplă ceva cu lumea în care trăim

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie cu rol ilustrativ. FOTO: Freepik
Fotografie cu rol ilustrativ. FOTO: Freepik
Analistul politic Bogdan Chirieac atrage atenția cu privire la situația din Israel, după ce Hamas a început să tragă cu rachete în blocurile de locuințe.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat atacurile pe care gruparea Hamas le-a efectuat asupra unui bloc de locuințe din Tel Aviv, în urma căruia trei persoane au fost rănite, iar apartamentele au fost distruse.

”Se trag rachete asupra orașelor locuite, asupra metropolelor din Israel, iar Israelul este acuzat de crime de război? Se întâmplă ceva cu lumea în care trăim, văd că s-a întors, efectiv, cu sus-n jos”, a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Întrebat cum vede următoarele ore, următoarele zile, în contextul în care lucrurile par să se precipite în Orientul Mijlociu, dar și ca urmare a reacțiilor la nivel mondial al protestatarilor pro-palestinieni, precum și a atacurilor permanente cu care se confruntă Israelul, Bogdan Chirieac a afirmat că ”stăpânii, care au pus la cale decapitarea bebelușilor în Israel, și-au calculat foarte bine pașii”, subliniind că aceștia sunt făcuți mult mai bine decât au făcut-o Israelul și lumea civilizată.

”Ei au mizat pe acest lucru și pe furia musulmană. Cred că în perioada următoare se va întâmpla așa: Israelul se va lupta cu Hamas. (...)

În Israel sunt un milion de musulmani, de arabi, cu cetățenie israeliană. Acum, sigur că sunt, în imensa majoritate, sunt buni cetățeni ai Israelului, dar sunt și printre ei extremiști, că din altă parte nu au de unde să vină în Israel.

Se va lupta în mod evident cu Hamas și Hezbollah, cu toate riscurile. Probabil că lucrul acesta va putea provoca un război civil în Liban, căci Hezbollah e bazat în Liban. Ceea ce este îngrijorător este că Iranul a atacat SUA. Astăzi, aseară, SUA au ripostat lovind Iranul, în Siria, bazele iraniene ale Gardienilor Revoluției, și, ceea ce este cu adevărat îngrijorător, va fi un război al lumii occidentale cu Iranul. În spatele Iranului se vor alinia Rusia și China”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Potrivit Antena 3 CNN, gruparea  Hamas a revendicat atacurile cu rachete din Tel Aviv.

Citește și: Hamas a lovit cu rachete un bloc din Tel Aviv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel