Data actualizării:
Data publicării:

Hamas ar vrea un acord cu Israel pentru eliberarea a 50 de ostatici. Contraamiralul Sorin Learschi: A ajuns la limita resurselor și nu prea mai are soluții

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Freepik
Freepik
Contraamiralul Sorin Learschi face analiza momentului. Hamas intenționează încheierea unui acord cu Israelul în legătură cu eliberarea a 50 de ostatici.

Contraamiralul Sorin Learschi a avut o intervenție în cadrul unei emisiuni la Antena 3 CNN ce a cuprins acordul pe care Hamas intenționează să-l aibă cu Israelul în legătură cu eliberarea a 50 de ostatici.

Potrivit analizei sale, Hamas se află într-un impas major, ajungând la capătul resurselor militare. Distrugerea Parlamentului Hamas a fost un gest simbolic făcut de israelieni, menit să avertizeze liderii grupării teroriste.

"Hamasul a ajuns undeva la limita resurselor și nu prea mai are soluții"

"Bănuiesc că foarte multe dintre analizele care s-au făcut de-a lungul timpului, cu influențe externe decisive, au început să capete o formă. Este un început de discuții. E un semn foarte important care ne arată că Hamasul a ajuns undeva la limita resurselor și nu prea mai are soluții, iar din ce s-a prezentat anterior legat de clădirea parlamentului Hamasului este un gest simbolic, de mare impact. Așteptăm ce-o să se întâmple în lumea arabă ca o reacție la această lovitură. Zi de zi vedem comandanți din structurile Hamas care sunt lichidați", a apreciat Sorin Learschi.

Soluția permanentă o să fie luată de cancelariile "jucătorilor mari"

De asemenea, contraamiralul și-a exprimat opinia și în legătură că rezolvarea de durată a problemei. Acesta a punctat faptul că "reușitele israelienilor sunt concrete, dar în același timp se poartă discuții la nivelul cancelariilor diferitelor țări pentru o soluție permanentă. Discuțiile acestea au niște jucători în spate, cei mari, iar întâlnirea dintre președintele Biden și președintele Chinei a deschis o nouă poartă pentru cooperarea viitoare, ținând cont și de faptul că partea militară a fost reconectată, ceea ce era foarte important în acest moment. Există schimburi de informații, există soluții comune și sper ca într-un timp foarte scurt să avem și rezultate concrete pe teren."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel