Data publicării:

Hamas ar putea transmite execuţii în direct pe reţelele de socializare, avertizează Thierry Breton

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Thierry Breton, comisar european pentru piaţă internă, a avertizat că Hamas ar putea transmite în direct pe reţelele de socializare execuţii ale ostaticilor. 

Comisarul european Thierry Breton, responsabil pentru piaţa internă, a declarat miercuri că a cerut platformelor de socializare să se pregătească pentru riscul difuzării în direct a unor execuţii comise de Hamas.

"Ca parte a interacţiunilor noastre cu platformele, le-am cerut în mod special să se pregătească pentru riscul de execuţii transmise în direct din partea Hamas - un risc iminent de care trebuie să ne protejăm cetăţenii - şi căutăm asigurări că platformele sunt bine pregătite pentru astfel de posibilităţi", a declarat Breton într-un discurs la Parlamentul European, scrie Rador Radio România. 

CITEŞTE ŞI Ameninţarea teroristă în UE este ridicată şi "ar putea spori". Creştere a atacurilor comise de "lupi solitari"

Hamas cere proteste în toată lumea 

 

Un reprezentant al mişcării islamiste palestiniene Hamas a cerut organizarea vineri de proteste la nivel mondial în sprijinul Fâşiei Gaza, relatează miercuri dpa.

"Facem apel la poporul nostru palestinian şi la poporul naţiunii arabe şi islamice să organizeze manifestaţii în toate oraşele (...) vinerea viitoare", a declarat miercuri, la Beirut, reprezentantul Hamas în cadrul unei conferinţe de presă.

Proteste împotriva "masacrelor, crimelor de război şi genocidului din Gaza" vor continua şi duminică, a adăugat el.

Hamas, care guvernează Fâşia Gaza şi este clasificată drept organizaţie teroristă de către Israel, Uniunea Europeană şi Statele Unite, a cerut expulzarea tuturor ambasadorilor israelieni din ţările arabe şi islamice şi încetarea tuturor eforturilor diplomatice pentru normalizarea relaţiilor cu Israelul.

Atacuri coordonate asupra Israelului lansate de Hamas din Gaza, din 7 octombrie, au ucis aproximativ 1.400 de oameni în Israel, marea majoritate dintre ei civili, în ceea ce a fost descris drept cea mai mare catastrofă din istoria Israelului.

De atunci, Israelul atacă ţinte Hamas din Fâşia Gaza cu lovituri aeriene. Cel puţin 3.478 de palestinieni au fost ucişi de la începutul acestui conflict, majoritatea civili, potrivit autorităţilor locale, care nu precizează dacă acest bilanţ include sutele de morţi după ce o rachetă a căzut peste spitalul Ahli Arab, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel