Halva cu fistic. Rețeta turcească - Se servește cu înghețată de vanilie
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Halvaua cu fistic este un desert care te cucerește pe loc. Iată cum se prepară rețeta turcească...

Ingrediente

500 ml apă
130 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
80 g unt
130 g griș
50 g nucă râşnită sau muguri de pin
4 linguri fistic râşnit
îngheţată de vanilie pentru servit (obtional)

Cum se prepară

Într-o oală puneţi apă la fiert cu zahăr şi zahăr vanilat, pentru a crea siropul. Într-o tigaie înaltă, topiţi untul la foc mic spre mediu. Puneţi grișul şi nuca râşnită. Prăjiţi la foc mic, până când se rumeneşte bine. Turnaţi încet siropul peste griș, amestecând încontinuu pentru a nu se forma cocoloaşe, scrie atlasculinar.ro.

Se lasă la fiert, la foc mic, amestecând des, timp de 30 de minute sau până când halvaua va avea consistența mai tare decât budinca. Când opriţi focul, transferaţi halvaua în castroane sau pe o tavă, pentru a se răci şi prentru a prinde forma pe care o doreşti. Se presară fistic măcinat deasupra sau praf de scorţişoară. Se serveşte cu îngheţată de vanilie (optional).

Vezi și:  Güllaç, prăjitura turcească senzațională. O vei devora! Iată rețeta

Chiftele pane. Rețeta turcească

BONUS: Revani, prăjitura turcească absolut delicioasă

Ingrediente

4 ouă
250 g iaurt
250 ml ulei
500 g făină
250 g griş
250 g zahăr
coaja de la o lămâie rasă
1 praf de copt

Pentru şerbet:

5 căni apă
1 kg zahăr
zeama de la 1/2 lămâie
fulgi de migdale
nucă de cocos

Cum se prepară

Pui într-o oală 5 căni de apă, 1 kg de zahăr şi zeama de la 1/2 lămâie şi amesteci totul până când iese un sirop, lăsând să fiarbă. Baţi ouăle spumă împreună cu zahărul. Adaugi iaurtul, uleiul, grisul, făina, iar la sfârşit, coaja de lămâie şi praful de copt, potrivit reteteaz.net. Compoziţia obţinută o torni într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Dai tava la cuptor, la foc potrivit şi o laşi la copt, până se rumeneşte. Scoţi apoi tava din cuptor şi laşi să se răcească. Tai prăjitura în forma dorită şi, deasupra, torni şerbetul călduţ. Poţi presăra peste prăjitură fulgi de migdale şi nucă de cocos. 

Vezi și: Sultan Lokumu, prăjitura turcească fără coacere. Desertul fabulos de duminică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel