Data publicării:

Halep, Neagu, Pintea, Gavril, sondajul momentului. Cine a dat LOVITURA

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Arhiva
WhatsApp
Simona Halep
Simona Halep

DCNews a lansat sondajul cu întrebarea „Cine este sportivul român al anului 2018?”, votându-se între Cristina Neagu, Crina Pintea, Simona Halep, Ronald Gavril și Mirel Rădoi.

În urma voturilor înregistrate, de departe, marea câștigătoare este Simona Halep, care a obținut 62,17% din voturi, fiind aleasă de 17.524 de persoane. Sportiva din Constanța a avut parte de cel mai bun an al carierei. Dacă în 2017 și-a îndeplinit unul dintre cele două mari visuri ale carierei, acela de a deveni numărul 1 mondial, în 2018 a bifat un alt obiectiv major: câștigarea unui turneu de Mare Șlem. Liderul WTA și-a îmbunătățit aproape toate aspectele jocului, potrivit cifrelor furnizate de wtatennis.com. În ultimele 12 luni, a servit mai mulți ași (108, față de 96) și a fost mai bună în privința punctelor obținute cu al doilea serviciu (48,1%, față de 47,9%), punctelor câștigate pe primul serviciu al adversarului (42,9%, față de 39,8%), punctelor câștigate pe al doilea serviciu al adversarului (60,8%, față de 58,6%) și punctelor de break convertite (50,1%, față de 48,2%).

Aprecierile la adresa sa continuă să curgă. Recent, Martina Navratilova și Chris Evert au spus că românca are cel mai bun backhand din circuitul feminin. Faptul că și-a adjudecat primul turneu de Grand Slam al carierei, la Roland Garros, a ajutat-o pe Halep să fie inclusă de L'Equipe în ierarhia pentru Campioana campioanelor.

(w670)


Pe locul doi s-a clasat Cristina Neagu cu 27,30% din voturi, fiind votată de 7.694 de oameni. Aleasă de trei ori cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu va lipsi cel puțin șase luni, după accidentarea suferită la Campionatul European, când s-a ales cu o ruptură de ligamente încrucișate. Interul stânga, în vârstă de 30 de ani, a admis că se așteaptă la o perioadă grea, cel puțin înainte de intervenția chirurgicală.

Pe locul trei se află Crina Pintea cu 3,96% din voturi, fiind aleasă de 1.115 persoane. A semnat recent cu ETO Gyor, deținătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin. Ea s-a transferat de la Issy Paris.

Pe ultimele două locuri se află Mirel Rădoi (3,47%) și Ronald Gavril (3,05%).

VEZI ȘI: 

Decretul lui Iohannis, publicat. Chirieac, scenariu: Va fi atacat și suspendat

EXCLUSIV Iohannis, refuz nominalizare șef de Stat Major. "Lovitură mortală"



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel