Halep dă în judecată firma care produce suplimentul considerat „miezul problemei” de dopaj. Ce despăgubiri cere românca
În urma deciziei de suspendare, ca urmare a dopajului, Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care produce suplimentul alimentar, considerat de ea ca fiind sursa problemelor.
Avocatul Bogdan Stoica susține că procesul pe care Simona l-a deschis deja împotriva companiei canadiene este unul civil și nu va putea influența verdictul TAS din scandalul de dopaj.
Românca intenționează să ceară despăgubiri de câteva milioane de dolari, iar cauza este separată de cea din dosarul în care a fost suspendată de Tribunalul Sport Resolutions de la Londra. Suplimentul despre care Simona Halep este convinsă că a fost contaminat cu Roxadustat, se numește Keto MCT, iar substanța respectivă este interzisă prin regulament de Agenția Mondială Antidoping (WADA), notează Rador.
De ce nu a făcut Simona Halep apel la TAS după suspendarea de 4 ani primită de la tribunalul Sport Resolutions? Explicaţia vine de la avocatul sportivei.
"Apel se numește, dar încă nu l-am făcut. Avem un termen de 21 de zile de la momentul când tribunalul Sport Resolutions va comunica în mod oficial hotărârea integrală.
Prin hotărâre integrală nu trebuie să înțelegeți că se va comunica altceva decât a apărut în spațiul public, ci doar sunt niște elemente administrative cu care trebuie completată hotărârea respectivă.
Pentru moment analizăm și noi argumentația tribunalului. Trebuie să răspundem tuturor acestor argumente. Din fericire, avem posibilitatea să facem o readministrare completă a probelor și să avem o nouă judecată în fond.
Pe moment, însă, aș zice că suntem copleșiți practic de volumul enorm de comentarii care apare în spațiul public. Extrem de dezamăgiți că oameni care sunt în industria sportului își permit libertatea, larghețea să comenteze cu atâta ușurință”, a spus avocatul Bogdan Stoica.
Ce rezultate i se anulează în urma suspendării de 4 ani
”Toate rezultatele obţinute de jucătoare în perioada 29 august 2022 - 7 octombrie 2022 sunt anulate, cu repercusiunile de vigoare, incluzându-se aici returnarea premiilor în bani, a trofeelor şi anularea punctelor”, se specifică în explicaţia Sport Resolutions.
Astfel, Simona Halep trebuie să returneze suma de 80.000 de dolari, sumă reprezentând prezența în primul tur al US Open.
Dacă Sport Resolutions ar fi acceptat sugestia ITIA de a anula toate rezultatele obținute de Halep de când a început să consume suplimentele cu pricina, recomandate în cadrul echipei conduse de Mouratoglou, suma totală s-ar fi ridicat la aproape două milioane de dolari.
În ceea ce privește rezultatele sportive din perioada solicitată de ITIA, acestea au fost:
- Indian Wells: înfrângere în semifinale cu Swiatek - 343.985 de dolari
- Madrid: înfrângere în sferturi cu Jabeur - 180.965 de dolari
- Roma: înfrângere în turul al treilea cu Collins - 24.715 de dolari
- Roland Garros: înfrângere în turul al doilea cu Zheng - 91.735 de dolari
- Birmingham: înfrângere în semifinale cu Haddad Maia - 10.100 de dolari
- Bad Homburg: retragere în semifinale cu Andreescu - 9.462 de dolari
- Wimbledon: înfrângere în semifinale cu Rybakina - 665.435 de dolari
- Washington: înfrângere în turul al treilea cu Kalinskaya - 8.380 de dolari
- Toronto: titlu - 439.700 de dolari
- Cincinnati: înfrângere în turul al doilea cu Kudermetova - 16.340 de dolari
- US Open: înfrângere în primul tur cu Snigur - 80.000 de dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News