Hainele vor fi parfumate, chiar dacă nu le poți usca la soare. Trucurile bunicii
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Hainele vor fi parfumate, chiar dacă nu le poți usca la soare. Trucurile bunicii. Sursa - pixabay.com
Hainele vor fi parfumate, chiar dacă nu le poți usca la soare. Trucurile bunicii. Sursa - pixabay.com
Când speli hainele în sezonul de rece, apare întrebarea: cum să le usuci ca să miroase frumos. Mai ales, că umezeala de afară poate provoca mirosuri neplăcute pe haine. 

Pentru a elimina mirosul de umezeală din rufe, poți adopta multe remedii naturale. Descoperă trucurile pentru a avea întotdeauna haine parfumate chiar și atunci când afară este multă umiditate.

Săpun de Marsilia și bicarbonat de sodiu. Un remediu sigur care combate mirosurile lăsate de umiditate pe haine este un amestec din săpun de Marsilia și bicarbonat de sodiu. Acest compus permite să elimini complet mirosurile neplăcute din haine, obținând un miros îmbătător.

Pur și simplu adaugă 1 lingură de bicarbonat și 2 linguri de săpun de Marsilia în dozatorul pentru  detergent al mașinii de spălat. Rezultatul va fi uimitor!

Prosoape curate și strălucitoare: ai nevoie de un cuptor cu microunde și o pungă

Oțet și bicarbonat de sodiu. Un alt compus natural și eficient este cel care presupune amestecul de oțet alb și bicarbonat de sodiu. Este un remediu excelent împotriva mirosului de umezeală. În acest caz, este de preferat să pui, mai întâi, un pahar de oțet în mașina de spălat și apoi să începi a doua spălare cu bicarbonat de sodiu.

De asemenea, poți adăuga câteva picături de ulei esențial pentru a face rufele și mai aromate!

Un remediu excelent este oțetul citric. Dacă preferi să folosești un remediu alternativ la oțet, poți opta pentru acidul citric. Acest produs are proprietăți excelente de înmuiere și, de asemenea, reușește să elimine complet mirosul de umezeală din haine. 

Dizolvă 75 de grame de acid citric în 500 ml de apă caldă și aproximativ 10 picături de ulei esențial parfumat. Pentru fiecare spălare a hainelor poți folosi 100 ml din această soluție și rezultatul va fi incredibil!

Obiectele și suprafețele din casă, care nu pot fi șterse cu șervețele de hârtie. Este o mare greșeală

Un alt remediu împotriva mirosului de umezeală este să folosești centrifuga mașinii de spălat. De obicei, este de preferat să optezi pentru minim 800 turații pentru a nu șifona prea mult hainele. Dacă nu ai ocazia să-ți usuci hainele la soare, îți recomandăm totuși să creșteți viteza de centrifugare.

 

Uscarea hainelor este foarte importantă

 

Pentru a combate mirosul de umezeală, uscarea hainelor este foarte importantă. De fapt, te sfătuim să scoți imediat hainele din mașina de spălat odată ce programul de spălare s-a terminat și să le pui afară. Dacă ziua este prea umedă și plouă, te sfătuim să alegi o cameră în care rufele se pot usca rapid.

Cinci obiecte pe care nu ar trebui să le cureți niciodată cu bicarbonat de sodiu: le vei arunca mai târziu

 

Optează pentru dezumidificatoare naturale

 

Un remediu împotriva umidității este și cel al dezumidificatoarelor naturale. Poți face acasă dezumidificatoare utile care vor combate mirosul de umezeală.

Tot ce trebuie să faci este să ai niște sare grunjoasă, borcane, pânză și bucăți de plastic pentru a le închide. Poți așeza borcanele în dulapuri sau pe pervaz pentru a contracara, în mod natural, umiditatea. Este un remediu grozav. Hainele tale vor fi curate și mereu parfumate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel