Hainele spălate nu trebuie lăsate în mașina de spălat nici măcar o oră: o explicație simplă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Hainele spălate nu trebuie lăsate în mașina de spălat nici măcar o oră. Sursa foto: freepik.com
Hainele spălate nu trebuie lăsate în mașina de spălat nici măcar o oră. Sursa foto: freepik.com
Gospodinele cu experiență ne recomandă să nu lăsăm niciodată hainele în mașină de spălat.

Este important să descărcăm mașina de spălat imediat ce aceasta s-a oprit și să nu amânăm această activitate pentru mai târziu.

Cum explică gospodinele această grabă? În spatele garniturilor de cauciuc ale mașinii de spălat pot fi diverse ciuperci și  bacterii dăunătoare.

Dacă hainele rămân în mașină, după încheierea ciclului de spălat, microorganismele vor începe să se înmulțească activ, fiind condițiile potrivite. În plus, hainele vor fi saturate cu un miros neplăcut de umezeală.

Pune detergent lichid în toaletă: multe gospodine fac asta dintr-un motiv crucial

Nu vom putea scăpa de o astfel de miros doar uscând lucrurile. Va trebui să spălăm hainele din nou, setând o temperatură a apei trebuie de peste 60 de grade și folosind, din nou, detergent.

Aceste reguli se aplică, egal, hainelor spălate în mașina de spăla, dar și hainelor udate de ploaie. Dacă a nimerit sub ploaie, nu uita să-ți usuci hainele, înainte de a le pune în dulap.

 

Hainele se vor usca în 10 minute într-o zonă specială a case 

 

Iarna, dacă nu avem uscător electric, suntem nevoiți să ne uscăm hainele în zonele calde ale casei, ferite de umiditate. Dar există câteva metode foarte eficiente pentru a ne usca rufele mai repede.

Pentru a usca rufele mai ușor, una dintre cele mai bune opțiuni este să folosim o funcție puțin folosită a mașinii de spălat. Vorbim despre funcția de centrifugare, care reduce timpul de uscare. Cu toate acestea, această opțiune este adesea subestimată, sau chiar evitată, deoarece majoritatea gospodinelor se tem că hainele vor ieși complet șifonate. Pentru a evita călcarea hainelor,trebuie să mizăm pe ciclul de centrifugare care rămâne un element-cheie pentru o uscare și mai rapidă a hainelor. 

Nu mai arunca cojile de cartofi: pune-le într-un borcan cu apă clocotită. Trucul secret al bunicilor

În plus, pentru a limita cat mai mult folosirea fierului de călcat, odată ce hainele au fost scoase din mașina de spălat, trebuie să le agățăm cu grijă pentru a evita orice cută.

Suportul pentru uscarea hainelor trebuie așezată direct în fața caloriferului, a unui cuptor încins sau a unui șemineu.

Este important să păstrăm întotdeauna o anumită distanță între hainele agățate. Acest lucru este deseori trecut cu vederea, dar dacă nu au suficient spațiu și aerisire sau sunt puse unele peste altele sau sunt prea apropiate, hainele se vor usca mai greu.

Atunci când uscăm hainele în fața unui încălzitor, trebuie să ne asigurăm că încăperea este perfect ventilată, deoarece căldura poate intensifica evaporarea umidității și poate provoca mucegai.

Gospodinele inventive pun, iarna, frunze de dafin în cuptor. Iată de ce fac asta

Dacă locuim  într-o casă în care există umiditate în fiecare cameră, cel mai potrivit loc este baia. Aici, căldura, emanată de calorifere și duș, va ușura uscarea hainelor agățate. Dacă baia nu are fereastră, ventilația nu va fi optimă. Prin urmare, trebuie să dezumidificăm camera în care vom instala suportul pentru uscarea hainelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel