Data publicării:

Hainele se vor usca în 10 minute într-o zonă specială a casei. Nimeni nu s-a gândit la asta

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Hainele se vor usca în 10 minute într-o zonă specială a casei. Nimeni nu s-a gândit la asta. Sursa - pixabay.com
Hainele se vor usca în 10 minute într-o zonă specială a casei. Nimeni nu s-a gândit la asta. Sursa - pixabay.com

Iarna, dacă nu ai uscător electric, ești nevoit să-ți usuci hainele în zonele calde ale casei, ferite de umiditate.

Dar indiferent de locul ales, uscarea hainelor durează mult. Cu toate acestea, există câteva metode foarte eficiente pentru a vă usca rufele mai repede.

Pentru a usca rufele mai ușor, una dintre cele mai bune opțiuni este să folosești o funcție puțin folosită în  mașina de spălat. Vorbim despre funcția de centrifugare a mașinii de spălat, care reduce timpul de uscare. Cu toate acestea, această opțiune este adesea subestimată, sau chiar evitată, deoarece majoritatea oamenilor se tem că hainele vor ieși complet șifonate.

Pune spumă de ras pe buretele de vase: trucul care rezolvă o problemă importantă în bucătărie

Pentru a evita călcarea hainelor, mizează pe ciclul de centrifugare care rămâne un element-cheie pentru o uscare și mai rapidă a hainelor. Într-adevăr, dacă centrifugarea se realizează la viteză mare, excesul de apă va fi eliminat eficient și hainele se vor usca mai repede.

În plus, pentru a limita cat mai mult folosirea fierului de călcat, odată ce hainele au fost scoase din mașina de spălat, ai grijă să le agăți cu grijă pentru a evita orice cută.

Pe lângă opțiunea  de centrifugare a mașinii de spălat, care trebuie întotdeauna adoptată cu prioritate ca fiind cea mai potrivită metodă pentru uscarea rapidă a hainelor, trebuie să așezi suportul pentru uscarea hainelor direct în fața caloriferului, a unui cuptor încins sau a unui șemineu.

Nu mai arunca cojile de cartofi: pune-le într-un borcan cu apă clocotită. Trucul secret al bunicilor

Ca bonus, acest lucru va preveni formarea mirosurilor neplăcute cauzate de stagnarea umidității între țesături. O altă precauție importantă: păstrează întotdeauna o anumită distanță între hainele agățate. Acest lucru este deseori trecut cu vederea, dar dacă hainele nu au suficient spațiu și aerisire, dacă sunt puse unele peste altele sau sunt prea apropiate, va dura mult mai mult ca hainele să se usuce. Așa că asigură-te că respecți  distanța dintre haine.

Atunci când usuci hainele  în fața unui încălzitor, asigură-te, mai întâi, că încăperea este perfect bine ventilată, deoarece căldura poate intensifica evaporarea umidității și poate provoca mucegai.

Gospodinele inventive pun, iarna, frunze de dafin în cuptor. Iată de ce fac asta

Este  esențial să așezi uscătorul pentru haine într-o cameră ventilată, care mai presus de toate nu este umedă. Dacă locuiești într-o casă în care există umiditate în fiecare  cameră, cel mai potrivit loc este baia. Aici, căldura emanată de calorifere și duș va ușura uscarea hainelor agățate.

Dacă baie nu are fereastră, ventilația nu va fi optimă. Așa că nu uita să dezumidifici camera în care instalezi suportul pentru uscarea hainelor.

Nu uita cu cât rufele sunt mai puțin umede, cu atât se vor usca mai repede. În mod ideal, ar fi mai înțelept să-ți usuci hainele în timpul zilei pentru a profita de lumina zilei și astfel să grăbești procesul. De aceea este indicat să optezi pentru cea mai însorită cameră.

 

Nu ai un dezumidificator acasă? De ce nu-ți faci unul?

 

Nu uita că 150 grame de sare grunjoasă vor fi suficiente pentru a dezumidifica un mediu de aproximativ 25 de metri pătrați. Ca bonus, îl poți  refolosi de mai multe ori și astfel poți evita  proliferarea mucegaiului.

Este esențial să turnați oțet în chiuveta de la baie o dată pe lună. Iată de ce

Se toarnă 150 grame de sare grunjoasă într-un bol și se lasă să se răcească peste noapte la frigider. A doua zi, pune sarea într-o sticlă de plastic de 1,5 litri. Așează recipientul în camera umedă și așteaptă câteva zile ca sarea să-ți facă efectul.

Sarea va absorbi o mare parte din umiditate. De îndată ce observi că sarea este foarte umedă, aceasta trebuie înlocuită.

Ideal ar fi bine să o reînnoiești după patru zile. În același timp, nu uita să aerisești camera zilnic, dimineața și seara. Ventilația naturală este esențială pentru a limita umiditatea și pentru a evita dezvoltarea mirosurilor neplăcute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel