Haine distruse de guma de mestecat: iată cum poți să le salvezi. Zece trucuri care funcționează
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Haine, distruse de guma de mestecat - iată cum poți să le salvezi. Zece trucuri care funcționează. Sursa - Pexels
Haine, distruse de guma de mestecat - iată cum poți să le salvezi. Zece trucuri care funcționează. Sursa - Pexels
Gumă de mestecat, lipită de haine, este greu de îndepărtat. Dar cu ajutorul unor trucuri o puteți elimina fără prea mult efort.  

Dacă în familie sunt copii, este posibil să te trezești cu câte o gumă de mestecat blocată pe pulovere, pantaloni, hanorace, tricouri, fuste, cămăși. Cum să scoatem guma din hainele care încă pot fi purtate.

Prepară, în casă, detergent de vase din câteva produse naturale: ceștile și farfuriile vor străluci de curățenie

Nu trebuie să te grăbești să desprinzi guma de pe haină, deoarece riști să o răspândești și mai mult pe țesătură. În schimb, dacă se întărește puțin, atunci va putea fi îndepărtată mai ușor.

Gheaţă - Una dintre cele mai bune modalități de a îndepărta gumele de pe îmbrăcăminte este să folosești gheață. Așezați un cub de gheață pe gumă și așteptați câteva minute să se întărească. Apoi, o puteți îndepărta fără probleme.

Congelator - Același rezultat poate fi obținut prin plasarea hainei de care a fost lipită guma de mestecat direct în congelator. O poți pune în congelator așa cum este sau într-o pungă. Haina trebuie să rămână câteva ore la congelator. După ce a trecut timpul, guma va fi îndepărtată cu ușurință cu ajutorul unui cuțit.

Ulei esențial de portocale Un remediu natural foarte parfumat împotriva gumei de mestecat, lipită pe haine, este uleiul esențial de portocală. Se pot amesteca câteva picături  de ulei în puțină apă călduță și se toarnă pe guma de mestecat, astfel încât substanțele uleioase să o facă mai maleabila și se va îndepărta mai ușor. 

Aspiratorul miroase urât? Folosește cinci ingrediente naturale și vei scăpa de această problemă  

Hârtie de copt și fierul de călcat -  Nu doar gheața, ci și căldura este utilă pentru a îndepărta mai ușor guma de mestecat din haină. O metoda foarte simpla presupune folosirea hârtiei de copt, care se așează pe gumă, apoi se trece peste ea cu fierul de călcat călduț.  Așteptați ca guma să se topească toată și să se lipească de hârtie. Apoi doar îndepărtați hârtia.

Apă fierbinte - O altă metodă de îndepărtare a gumei de mestecat din țesături este să scufunzi haina într-o oală mare cu apă fierbinte. Așteptați câteva secunde și apoi frecați cu o periuță de dinți pentru a  răzui guma.  

Curăță mașina de spălat rufe cu un remediu natural: uită de oțet și bicarbonat de sodiu, care o poate distruge

Bandă adezivă - Așezați o bucată din bandă adezivă  peste guma de mestecat, având grijă să adere bine, apoi o puteți îndepărta guma cu ușurință.  

Oţetul este un ajutor natural pentru îndepărtarea gumei de mestecat din îmbrăcăminte. Scufundați o periuță de dinți într-o cană cu oțet fierbinte. Apoi frecați pe guma de mestecat. Repetați de mai multe ori, folosind întotdeauna oțet fierbinte până când guma este îndepărtată complet.

Pune o șuviță de păr într-un pahar cu apă: un test care îți spune cât de sănătoasă este podoaba capilară

Săpun lichid Pentru a îndepărta guma de mestecat, puteți folosi și săpun lichid.  Pune o porție mică de săpun lichid pe haină și periază energic astfel încât săpunul să pătrundă bine în gumă. Așteaptă câteva minute, apoi folosește o spatulă pentru a o răzui.

Băutură carbogazoasă - Turnați puțină apă pe zona afectată de problemă, lăsați-o să acționeze câteva minute și apoi îndepărtați-o cu ajutorul unei periuțe de dinți.

 

Cum să elimini, rapid, mirosurile urâte dintr-o baie fără ferestre: trei trucuri eficiente, care te salvează

Unt de arahide O soluție alternativă pentru îndepărtarea gumei de pe haine este cea care presupune folosirea untului de arahide. Folosește o cantitate mică pentru a acoperi guma apoi, după ce o lași să acționeze câteva minute, răzuiește-o.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel