"Hai, România. Povestea Generaţiei de Aur". Florin Răducioiu a izbucnit în lacrimi când vorbea despre România - Suedia, din sferturile CM 1994
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Foto George Caramiciu DC NEWS
Foto George Caramiciu DC NEWS
În 1994, România a fost aproape de o performanţă uriaşă: semifinalele Campionatului Mondial. Însă tricolorii au fost învinşi de Suedia, la loviturile de departajare, scor 5-4. 

În filmul "Hai, România. Povestea generaţiei de aur", foştii fotbalişti ai naţionalei au vorbit despre acest meci. Printre ei s-a aflat şi Florin Răducioiu, omul care a marcat golul egalizator în minutul 89 la acea vreme şi care a transformat prima lovitură de departajare pentru România. 

"După ce s-a terminat meciul, toţi se certau, se ţipa mult. Simţeam că vom pierde. Am fost primul care a dat de la 11 metri. Eram sigur că nu voi rata, nu îmi era frică, am dat gol, dar nici nu m-am bucurat. În sinea mea, ştiam că vom pierde", a declarat Florin Răducioiu. 

Tot în film, Florin Răducioiu spune că după ce a fost ratat penalty-ul decisiv, "m-am prăbuşit la mijlocul terenului şi am început să plâng. Era locul unde trebuia să avem hora bucuriei, specifică nouă, românilor". 

România a fost eliminată atunci de la Campionatul Mondial şi a ratat ocazia de a juca o semifinală de Campionat Mondial cu Brazilia. După acel meci, tânărul Florin Răducioiu anticipa căderea fotbalului românesc. 

"Vor mai trece multe generaţii până vom ajunge din nou aici", a spus atunci Răducioiu. 

De altfel, în film Florin Răducioiu izbucneşte în lacrimi, deşi au trecut 30 de ani de la acel moment. 

"Nu ştiu ce se întâmplă, dar îmi dau lacrimile. E greu să vorbesc despre acel moment", mai spune fostul atacant al lui AC Milan. 

Citește mai departe pe dcnews.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel