Hagi, comunicat oficial despre oferta FRF de a prelua postul de selecţioner
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Captură video
Captură video
Gheorghe Hagi a transmis un comunicat oficial pentru a pune capăt speculaţiilor pe seama ofertei făcute de către Răzvan Burleanu.

"În urma numeroaselor speculații, interpretărilor apărute în mass-media cu privire la postul de selecționer, doresc să transmit următoarele: 

- Am primit o ofertă din partea președintelui Federației Române de Fotbal pentru postul de selecționer al Naționalei României, dar, chiar dacă mi-am dorit, acest lucru nu este posibil atâta timp cât sunt acționar majoritar la un club din Liga 1, nu așa cum s-a speculat că am refuzat !

Doresc succes echipei României și noului selecționer în atingerea obiectivelor !

Cu prietenie, Gheorghe Hagi!", a transmis, marţi, Hagi.

***

Fost selecţioner, Hagi anunţase anterior primirii ofertei din partea FRF că momentan este interesat doar de proiectul început la Farul Constanţa. Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a anunţat, la 14 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că nu va mai continua la conducerea primei reprezentative după ratarea calificării la barajul pentru Cupa Mondială din 2022.

Antrenorul Mirel Rădoi (40 de ani) a preluat funcţia de selecţioner al primei reprezentative a României la 26 noiembrie 2019, post rămas vacant după plecarea lui Cosmin Contra. Contractul său a expirat o dată cu încheierea preliminariilor CM 2022. Echipa naţională de fotbal a României a învins reprezentativa Liechtensteinului cu scorul de 2-0 (1-0), la Vaduz, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, însă a ratat calificarea la barajul pentru turneul final din Qatar.

În clasamentul final, Germania a ocupat primul loc, cu 27 puncte, urmată de Macedonia de Nord, 18 puncte, România, 17 puncte, Armenia, 12 puncte, Islanda, 9 puncte, Liechtenstein, 1 punct. Câştigătoarele grupelor preliminare se califică direct la turneul final din Qatar. Formaţiile clasate pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe necalificate din Liga Naţiunilor 2020-2021 vor juca baraje în urma cărora alte trei formaţii vor obţine biletele pentru CM 2022.

România nu s-a mai calificat la o Cupă Mondială din 1998.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel