Data publicării:

Hackerul care a furat 600 milioane de dolari în criptomonede a returnat jumătate din sumă

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pixabay / O autoritate financiară britanică interzice Binance
Pixabay / O autoritate financiară britanică interzice Binance
Hackerul care a furat 600 milioane de dolari în criptomonede a returnat jumătate din sumă, anunță compania păgubită.

Hackerul din spatele unuia dintre cele mai mari jafuri de criptomonede de până acum a returnat aproape jumătate din cele 600 milioane dolari furate. Conform BBC, firma afectată, Poly Network, a adresat făptașului un mesaj pe Twitter în care îl ruga să intre în contact „pentru a găsi o soluție”.

Hackerul a postat ulterior mesaje în care promitea să returneze fondurile, spunând că „nu este foarte interesant de bani”. Miercuri, Poly Network a anunțat că a recuperat 260 milioane de dolari. Compania este o platformă blockchain care permite utilizatorilor să schimbe tot felul de monede virtuale.

3,3 milioane dolari în Ethereum, 256 milioane dolari în Binance Coin (BNB) și un milion de dolari în Polygon a primit Poly Network. Acum, 269 milioane de dolari în ETH și 84 milioane dolari în MATIC nu au fost încă recuperate.

Cel mai mare jaf din istorie

 

Sute de milioane de dolari în criptomonede au fost furate de hackeri. Criptomonedele făceau parte din protocolul PolyNetwork, care permite tranzacţionarea tokenurilor pe mai multe blockhain-uri.

Zeci de mii de oameni sunt afectați de această spargere, a precizat PolyNetwork într-o scrisoare publicată pe Twitter. Aproape 33 de milioane de dolari din Tether, criptomoneda care făcea parte din furt, au fost înghețate de către emitent, făcându-le indisponibile atacului, scrie Digi24, care citează Bloomberg. 

Nu este clar de pe site-ul PolyNetwork cine gestionează protocolul care guvernează tranzacțiile de pe aplicație. DeFi, sau finanțele descentralizate, a urcat în popularitate în ultimii câțiva ani, în ajunul unei creșteri fulminante în dezvoltarea aplicațiilor care permit oamenilor să tranzacționeze și să se împrumute sau să se crediteze între ei fără intermediari.

E-mailul atacatorului, găsit 

 

Compania de cercetare a securității SlowMist a transmis, pe Twitter, că a găsit emailul atacatorului, adresa IP și amprentele dispozitivului. Compania a adăugat că “acesta este cel mai probabil un atac organizat și planificat pe termen lung”. Schimburile cu criptomonede, inclusiv Binance, sunt implicate în susținerea PolyNetwork, a declarat directorul executiv Binance, Changeng Zhao, pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel