Data publicării:

Hackerii chinezi se pregătesc să 'facă ravagii' în SUA, avertizează șeful FBI

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Hackerii care lucrează pentru guvernul chinez se pregătesc să "facă ravagii" în SUA, avertizează directorul FBI, Christopher Wray.

Infrastructura critică, cum ar fi stațiile de tratare a apei, rețeaua electrică și sistemele de transport, este vizată pentru a provoca "daune reale" cetățenilor americani, le-a spus directorul FBI, miercuri, politicienilor americani.

Christopher Wray va vorbi în fața Comisiei speciale a Camerei Reprezentanților privind Partidul Comunist Chinez - și se așteaptă, de asemenea, să spună că a existat "prea puțină atenție publică" față de o amenințare cibernetică care afectează "fiecare american".

Potrivit unei copii a comentariilor pregătite, el spune: "Hackerii chinezi se poziționează pe infrastructura americană pentru a se pregăti să facă ravagii și să provoace daune reale cetățenilor și comunităților americane, dacă sau când China va decide că a venit momentul să lovească".

"Astăzi, și literalmente în fiecare zi, ei atacă în mod activ securitatea noastră economică, angajându-se în furtul în masă al inovației noastre și al datelor noastre personale și corporative", a mai completat Wray.

Comentariile urmează evaluărilor anterioare ale firmelor private de securitate cibernetică, care au avertizat cu privire la amenințarea continuă reprezentată de China.

China a calificat acuzațiile drept nefondate, în ciuda multiplelor acuzații penale care detaliază dovezile

Anul trecut, Microsoft a declarat că hackerii chinezi susținuți de stat au vizat infrastructura americană și ar putea pune bazele tehnice pentru o potențială întrerupere a comunicațiilor critice între SUA și Asia în timpul unor crize viitoare.

Firma americană Mandiant a acuzat hackerii chinezi că s-au folosit de o breșă de securitate dintr-un e-mail pentru a pătrunde în rețelele a sute de organizații din sectorul public și privat la nivel mondial.

Wray se numără printre o serie de înalți oficiali americani care continuă să avertizeze cu privire la abilitățile de hacking ale guvernului chinez, alături de determinarea Beijingului de a fura cercetarea științifică și industrială de la întreprinderile americane.

China a calificat acuzațiile drept nefondate, în ciuda multiplelor acuzații penale care detaliază dovezile.

Comitetul a fost înființat cu mandatul de a contracara China, inclusiv cu accent pe implicațiile economice și de securitate.

Anul trecut, un raport a acuzat un spion chinez că a folosit LinkedIn pentru a viza mii de oficiali britanici în cadrul unei încercări de a extrage secrete.

În 2022, Wray s-a alăturat șefului MI5 într-un discurs comun fără precedent pentru a avertiza că Republica Populară Chineză este cea mai mare "provocare care le schimbă jocul".

"Ritmul în care serviciile de informații chineze și alți proxy care acționează în numele lor au mers a fost fulminant de ceva timp", a avertizat șeful FBI, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel