Data publicării:

Hackerii au creat rivalul ChatGPT

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Dezvoltatorul WormGPT vinde accesul la chatbot, care poate ajuta hackerii să creeze malware și atacuri de phishing.

Un hacker și-a creat propria versiune de ChatGPT, dar cu o tendință rău intenționată. E vorba de WormGPT, un chatbot conceput pentru a ajuta infractorii cibernetici, conform PCmag.

Dezvoltatorul WormGPT vinde acces la program într-un forum de hacking popular, potrivit SlashNext, care a încercat chatbot-ul.

„Vedem că actorii rău intenționați își creează acum propriile module personalizate similare cu ChatGPT, dar mai ușor de utilizat în scopuri nefaste”, a spus compania într-o postare pe blog.

Se pare că hackerul a pus în funcțiune pentru prima dată chatbot-ul în martie, înainte de a-l lansa luna trecută. Spre deosebire de ChatGPT sau Google's Bard, WormGPT nu are limite care să-l împiedice să răspundă la solicitări rău intenționate.

„Acest proiect își propune să ofere o alternativă la ChatGPT, una care vă permite să faceți tot felul de lucruri ilegale și să le vindeți cu ușurință online în viitor”, a scris dezvoltatorul programului.

„Tot ceea ce se referă la blackhat la care vă puteți gândi se poate face cu WormGPT, permițând oricui accesul la activități rău intenționate fără a părăsi niciodată confortul casei sale.”, a mai spus acesta.

Hackerii au creat rivalul ChatGPT

 

Dezvoltatorul WormGPT a încărcat și capturi de ecran care arată că poți cere botului să producă programe malware scrise în limbajul de codare Python și să ofere sfaturi despre crearea atacurilor rău intenționate. Pentru a crea chatbot-ul, dezvoltatorul spune că a folosit un model de limbă mare mai vechi, dar open-source, numit GPT-J din 2021. Modelul a fost apoi instruit cu privire la datele referitoare la crearea de malware, rezultând WormGPT.

Când SlashNext a încercat WormGPT, compania a testat dacă botul ar putea scrie un e-mail convingător pentru o schemă de compromitere a e-mailurilor de afaceri (BEC) - un tip de atac de tip phishing.

„Rezultatele au fost neliniștitoare. WormGPT a produs un e-mail care nu a fost doar remarcabil de persuasiv, ci și bine pregătit din punct de vedere strategic, arătându-și potențialul de phishing sofisticat și atacuri BEC”, a spus SlashNext.

Botul a creat un mesaj folosind un limbaj profesional care a îndemnat victima vizată să transfere niște bani. De asemenea, WormGPT a scris e-mailul fără greșeli de ortografie sau gramaticale - semnale roșii care pot indica un atac de tip phishing.

„În rezumat, este similar cu ChatGPT, dar nu are limite sau limitări etice”, a spus SlashNext.

„Acest experiment subliniază amenințarea semnificativă reprezentată de tehnologiile AI generative precum WormGPT, chiar și în mâinile infractorilor cibernetici începători.”, a mai precizat compania.

Din fericire, WormGPT nu este ieftin. Dezvoltatorul vinde accesul la bot cu 60 de euro pe lună sau 550 de euro pe an. Un cumpărător s-a plâns, de asemenea, că programul „nu merită niciun ban”, invocând performanțe slabe. Totuși, WormGPT este un semn de rău augur despre modul în care programele AI generative ar putea alimenta criminalitatea cibernetică, mai ales pe măsură ce programele se maturizează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel