Hackerii, atac la singura instituție din România care gestionează 1 miliard de euro fonduri UE
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Pagina de internet a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) pentru instrumentul financiar Investiţii Teritorial Integrate-Delta Dunării (ITI-DD), singura entitate juridică din România care administrează peste 1 miliard de euro din fonduri europene, a fost atacată miercuri de hackeri. 

Site-ul a redevenit utilizabil joi.

”A fost pentru prima oară când am primit şi un mesaj de la cei care ne-au atacat pagina, iar mesajul făcea referire la ISIS. Mi-e greu să cred însă că atacul ar fi fost instrumentat de această organizaţie. Vom depune plângere la Poliţie, dacă site-ul asociaţiei va mai fi atacat”, a declarat preşedintele ADI ITI-DD, Ilie Petre, potrivit Agerpres.

Atacul înregistrat miercuri pe pagina de Internet a asociaţiei nu a fost primul din acest an.

”De la începutul acestui an, am mai avut probleme cu site-ul de vreo patru sau cinci ori, dar nu ne-am gândit vreodată că ar fi fost vorba de hackeri”, a mai spus preşedintele Petre.

Site-ul ADI ITI-DD, www.itideltadunarii.com, este doar un instrument de informare pentru persoanele fizice şi juridice din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării care, în acest exerciţiu financiar, pot accesa 1,1 miliarde de euro pentru dezvoltarea comunităţilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel