Haaland, record în Bundesliga: Cel mai tânăr jucător care a ajuns la 50 de goluri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Haaland, 50 de goluri în 50 de apariții în Bundesliga. Bayern Munchen bate un record de 44 de ani.

Norvegianul Erling Braut Haaland a marcat sâmbătă, în victoria cu 3-1 a Borussiei Dortmund, în deplasare la Wolfsburg, și a devenit cel mai tânăr jucător care a ajuns la 50 de goluri în Bundesliga germană.

Norvegianul, în vârstă de 21 de ani și 129 de zile, a înscris din voleu, în finalul partidei, după ce a intrat pe teren în minutul 73, pentru puncta la cea de a 50-a sa apariție în Bundesliga.

Wout Weghorst i-a adus lui Wolfsburg avantajul, după care Emre Can, din penalty, și o reușită a lui Donyell Malen, au întors rezultatul în favoarea lui Dortmund.

Dortmund a trecut pentru scurt timp în fruntea clasamentului, dar Bayern Munchen a învins Arminia Bielefeld cu 1-0 și a revenit pe primul loc.

Golul lui Haaland pentru Dortmund a fost a zecea sa reușită, în doar șapte meciuri, din acest sezon întrerupt de o accidentare la mușchiul flexor al șoldului, care l-a ținut pe tușă de la jumătatea lunii octombrie.

A fost un final pozitiv de săptămână pentru Dortmund, care a părăsit miercuri Liga Campionilor, după o înfrângere cu 3-1 în fața lui Sporting Lisabona.

Cu a șasea victorie în ultimele șapte meciuri de campionat, Dortmund a urcat la 30 de puncte, cu unul sub campioana Bayern.

În aceași etapă din campionatul german, golul marcat de Leroy Sane, cu un șut bine plasat, din afara careului, a făcut ca Bayern Munchen să doboare un record de 44 de ani. Ei au marcat 102 goluri în Bundesliga, în 2021, depășind recordul de 101 goluri deținut de Köln, din 1977, transmite Mediafax.

Burnley – Tottenham anulat din cauza ninsorii abundente

Meciul din Premier League dintre Burnley și Tottenham Hotspur, ce urma a fi jucat pe arena Turf Moor, a fost amânat inițial cu 50 de minute, mai apoi pentru o altă dată, din cauza ninsorii abundente.

Meciul trebuia să înceapă la ora 16:00, dar, în ciuda încercărilor de a face terenul practicabil, a fost anulat. Arbitrul Peter Bankes a declarat: "Au muncit cât au putut de mult, dar în 10 minute terenul a fost acoperit din nou". Managerul lui Burnley, Sean Dyche, a adăugat, citat de BBC Sports: "A căzut atât de repede și de puternic, este încă destul de puternic acum".

Antrenorul lui Tottenham, Antonio Conte, a declarat: "Suntem ușor dezamăgiți, pentru că eram pregătiți să jucăm, dar în același timp cred că Premier League a luat decizia corectă de a salva situația pentru jucători și fani.

În aceste condiții nu este fotbal. Eu vreau să mă distrez. În această situație este imposibil și există un risc serios pentru jucători". Sergio Reguilón a postat pe contul său de Twitter o poză de pe terenul înzăpezit, cu mesajul: „Burnley, ne vedem altă dată.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel