Data publicării:

Haaland a devenit golgheterul all-time al Norvegiei

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Sport
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Atacantul Erling Haaland a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei de fotbal a Norvegiei, cu 34 de goluri, după ce scandinavii au câștigat joi seara meciul împotriva Sloveniei (3-0) în Liga Națiunilor.

Haaland a reuşit o dublă şi a ajuns la 34 de goluri marcate pentru prima reprezentativă, doborând recordul deţinut de Joergen Juve, care a marcat ultimul său gol în 1934, contra unei echipe de amatori a Austriei.

Atacantul lui Manchester City a fost căpitanul naţionalei norvegiene, în absenţa lui Martin Odegaard (Arsenal), accidentat.

Bineînţeles că e ceva important şi istoric. Sunt fericit, este un record fantastic pe care l-am reuşit ... Mai am mulţi ani de jucat şi mă bucur de ei, a declarat Haaland la finalul meciului.

Haaland (24 ani) a marcat cele 34 de goluri în 36 de selecţii, cu nouă mai puţin decât a avut Juve în cariera sa

Haaland (24 ani) a marcat cele 34 de goluri în 36 de selecţii, cu nouă mai puţin decât a avut Juve în cariera sa.

Erling Haaland a făcut un meci complet, respingând mingi în apărare, creând atacuri ale echipei sale şi fiind prezent la finalizare, într-unul dintre cele mai bune meciuri ale Norvegiei din ultimi ani. Celălalt gol a fost marcat de Alexander Soerloth.

A fost un meci bine jucat. Sunt mândru. E un record care a durat multă vreme ... M-am simţit bine. E multă vreme de când nu am mai simţit atâta energie pe teren, a mai declarat Haaland.

Norvegia, care nu s-a mai calificat la un turneu final de la EURO 2020, este lider în Grupa a 3-a din Liga B, cu şapte puncte după trei meciuri, urmată de Austria şi Slovenia, câte 4 puncte, Kazahstan, un punct.

Duminică, Norvegia va juca în deplasare cu Austria, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel