Data publicării:

Guvernul vrea să te oblige să dai 5.000 euro pe an statului dacă ești proprietar de apartamente (moștenite sau cumpărate)

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Economie
WhatsApp
apartament
apartament
Ilan Laufer, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, a criticat vehement noile măsuri propuse de Guvernul Ciolacu.

Casele şi apartamentele deţinute de o persoană, care depăşesc valoarea de 2,5 mil. lei (500.000 euro), ar urma să fie impozitate cu 1% din valoarea imobilelor deţinute. 

Ilan Laufer a comentat această măsură, întrebând cum ar putea un român să plătească 5.000 euro, statului român, pentru apartamente.

„Nu credeam că se pot lua atâtea măsuri tragice pentru economia românească și pentru mediul de afaceri într-o singură ordonanță. Nu credeam că este posibil. Oriunde te uiți sunt probleme, iar oamenii vor fi creativi. Oamenii vor încerca să găsească soluții. Dacă ai un apartament sau ai două apartamente, dacă ai moștenit ceva și valoarea lor sare de 500.000 euro, tu, de mâine, trebuie să plătești 5.000 euro pe an statului. De unde?!”, a zis Ilan Laufer la DC News și DC News TV.

Vedeți mai multe aici:

Youtube video image

Guvernul va aproba concomitent, până la sfârşitul lunii august, ordonanţa de urgenţă care vizează reducerea cheltuielilor bugetare şi reforma administrativă şi pe cea privind măsuri fiscale prin care să crească veniturile la buget, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, care a punctat că în lipsa adoptării unor astfel de măsuri, deficitul, anul acesta, ar urma să fie mai mare de 6,2%, cât a fost anul trecut.

"Dacă nu luăm măsuri, va fi o situaţie dramatică. (...) Cert este, dacă în acest moment nu se face o reformă administrativă în paralel cu o reformă de reducere a unor excepţii fiscale, din Codul fiscal, toate excepţiile însumează în jur de 75 de miliarde de lei în România. (...) România, în acest moment, fără nicio măsură luată, va ajunge la un deficit mai mare decât deficitul de anul trecut. Deci, un deficit mai mare de 6,2%, dacă Guvernul României nu ia în acest moment nicio măsură. Ce înseamnă acest lucru? Automat va duce la blocarea fondurilor europene, la costuri mult mai mari pentru acoperirea deficitului şi, cum e şi normal, va duce mult mai devreme decât alegerile din 2024 la o instabilitate politică", a afirmat Marcel Ciolacu, luni seară, la Aleph News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel