Data publicării:

Guvernul vrea să limiteze vouchere de vacanță / Traian Bădulescu (ANAT): Ăsta e mesajul nostru, domnilor politicieni / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Marcel Ciolacu. Inquam Photos/ Octav Ganea
Marcel Ciolacu. Inquam Photos/ Octav Ganea
Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, a vorbit despre limitarea acordării tichetelor de vacanță.

În cadrul emisiunii „Totul despre bani“, la DC News, Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, a fost întrebat de noile măsuri fiscale pe care Guvernul Ciolacu dorește să le ia și impactul pe care acestea l-ar putea avea asupra turismului din România, prin limitarea acordării voucherelor de vacanță.

„Se tot discută acum de modificările fiscale. S-a discutat să fie limitată acordarea voucherelor de vacanță pentru anumite categorii de salariați. Ce impact ar avea?“, a întrebat jurnalistul Mihai Ciobanu, redactor-șef DC Business.

CITEȘTE ȘI        -      EXCLUSIV  Stațiunile din România vs. din Grecia. „Vedeta“ litoralului românesc, unde tot mai mulți turiști aleg să-și petreacă vacanța / video

„Eu zic că ar fi o mare eroare. Acum, guvernanții se gândesc cum să strângă bani, ca de obicei, cât mai repede, dar nu se gândesc și pe termen mediu și lung. Aceste vouchere pot genera bani pe termen mediu și lung, dacă vreunul din cei care ne conduc chiar cred în turism, că am senzația că unii nu prea cred.

Chiar cred că mulți spun: Hai, domn’le, mai lasă-mă cu turismul ăsta! Da, asta înseamnă că nu cred în România și în potențialul ei. Culmea e că străinii cred. Am fost la un punct de informare o lună și jumătate și am interacționat cu sute de străini. I-am rugat să spună și ce nu le convine și toți au spus că le-a plăcut ce au văzut.

Cu vouchere ar fi discriminatoriu să acorzi unei categorii și alteia nu. Ar trebui facilități mai mari și știu că este o lege în privința asta, pentru mediul privat, care se va aplica din ianuarie 2024. Acum ar fi discriminatoriu să tai voucherele pentru bugetari. Turismul, în loc să fie sprijinit și să aibă un buget de minim 20 de milioane de euro, riscă să fie taxat din nou. Deocamdată sunt discuții, propuneri, dar ar fi bine să nu aplice aceste lucruri, pentru că turismul este un domeniu de viitor și e cea mai simplă formă de export de servicii. Ne dezvoltă și imaginea de țară. Politicienii noștri ar trebui să știe că turiștii străini sunt mulțumiți de România și chiar le place, nu ne facem de râs cu țara noastră. Ăsta e mesajul, domnilor politicieni, străinilor chiar le place.“, a conchis Traian Bădulescu.

CITEȘTE ȘI        -      Directorul MNȚR avertizează că Ordonanța Guvernului distruge muzeele: 45% vor dispărea

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel