Proiect strategic. Linie ferată de mare viteză
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Cale ferata
Cale ferata
Cu ocazia ședinței de Guvern de azi, premierul a anunțat că se caută soluții pentru a fi construită o linie de cale ferată de mare viteză.

Lipsa autostrăzilor forțează Guvernul să se gândească la alte variante pentru a reuși transformarea zonei Moldovei într-o zonă atractivă pentru posibili investitori. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat la începutul şedinţei de Guvern, includerea pe lista proiectelor strategice pentru a fi dezvoltate în parteneriat public-privat a unei căi ferate de mare viteză Ploieşti-Suceava, pe o distanţă de 505 km.

"Numărul proiectelor de investiţii strategice pe care le vom demara în parteneriat public-privat ajunge la 22. Linia ferată de mare viteză Ploieşti-Suceava va avea o lungime de aproximativ 505 km şi va reduce semnificativ timpul de legătură dintre Capitală şi principalele oraşe de pe traseu", a spus premierul Dăncilă.

"Acest proiect strategic de investiţii urmează să fie pregătit în perspectiva atribuirii în parteneriat public-privat de către Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză", a conchis Dăncilă.


Ea a mai arătat că va fi creată şi posibilitatea realizării unor conexiuni cu Republica Moldova.

Vezi și: Cale ferată Gara de Nord - Aeroport Otopeni. Cât vor costa lucrările

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel