Data publicării:

Guvernul urmează să facă două rectificări bugetare în acest an - surse

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Potrivit unor surse guvernamentale, în acest an, Guvernul urmează să facă două rectificări bugetare, una în septembrie și alta în noiembrie. 

Aceleași surse guvernamentale precizează că principalii beneficiari ai rectificării din septembrie vor fi Ministerul Dezvoltării şi cel al Transporturilor .

În același timp, ele mai menționează că, în discuţiile purtate cu Ursula von der Lyen, premierul Marcel Ciolacu, referitor la deficitul bugetar, a subliniat că România a înregistrat cheltuieli suplimentare în contextul războiului din Ucraina. În plus, anul acesta cheltuielile cu apărarea au crescut la 2,5% din PIB, o premieră, în conformitate cu angajamentele asumate în cadrul NATO.

Premierul Marcel Ciolacu va avea o vizită oficială la Bruxelles la începutul lunii septembrie, când, cel mai probabil, aceste discuții legate de încadrarea în ţinta de deficit bugetar vor continua. 

Înaintea premierului Marcel Ciolacu, alți 3 miniștrii vor merge în vizite de lucru la Bruxelles. Este vorba despre ministrul Muncii, al Finanţelor şi cel al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, va merge la Bruxelles în data de 28 august când va discuta cu oficialii Comisiei Europene despre reforma sistemului de pensii și proiectul pensiilor speciale.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, va merge în data de 29 august. Acesta va avea discuții privind proiectele de ordonanţă de urgenţă privind reforma administrativă şi măsurile fiscale.

Ministrul Proiectelor Europene, Adrian Câciu, se va prezenta la Bruxelles în data de 30 august, principalul său obiectiv fiind renegocierea PNRR pe temele anunțate, inclusiv cea care vizează capitolul REPower EU, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel