Guvernul Ungariei dispune LIMITAREA cărților care au conținut LGBTQ+
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Guvernul Ungariei dispune LIMITAREA cărților care au conținut LGBTQ+
Guvernul Ungariei dispune LIMITAREA cărților care au conținut LGBTQ+
Guvernul Ungariei a impus măsuri stricte materialelor care promovează conținut LGBTQ+.

Guvernul Ungariei, care și-a mai manifestat ostilitatea față de persoanele LGBT, ca parte centrală a agendei sale de dreapta, a ordonat marți unui editor să imprime responsabilități care să identifice cărți care conțin „un comportament incompatibil cu genurile tradiționale”. Guvernul a declarat că acțiunea este necesară pentru a proteja consumatorii de a fi induși în eroare, după ce Labrisz, un grup de lesbiene, a publicat o antologie de poveste, „Țara Minunilor este pentru toată lumea”, care a inclus câteva povești cu teme gay.

Cartea, ai cărei autori spun că este destinată să îi învețe pe copii să fie respectuoși față de toți oamenii, prezintă o poveste despre o căprioară căreia i se acordă dorința de a deveni un țap, și o poezie despre un prinț care se căsătorește cu un alt prinț. Alte povești descriu minoritățile într-o lumină pozitivă, inclusiv rromii și persoanele cu dizabilități. De asemenea, personajul Albă ca Zăpada, redenumit Leaf Brown, are pielea închisă la culoare.

Guvernul, măsuri dure

Directiva Guvernului impune Labrisz să pună responsabilități pe toate cărțile sale cu un astfel de conținut, inclusiv „Țara Minunilor este pentru toată lumea”. Totuși, Labrisz și un grup aliat pentru drepturile homosexualilor, numit Hatter, au declarat că vor da în judecată Guvernul pentru cerința de renunțare, pe care au numit-o discriminatorie și neconstituțională, informează Reuters.

Anul trecut, Ungaria a interzis recunoașterea identităților transgender în documentele oficiale și a modificat Constituția pentru a declara că într-o familie „tatăl este bărbat și mama este femeie” (mai multe detalii AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel