Guvernul şi-a asumat răspunderea pe legea salarizării unitare. „În 2012 se va putea vorbi de alte majorări salariale“
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Parlament
Parlament

Guvernul condus de Potrivit lui Emil Boc, dacă s-ar realiza aplicarea integrală, începând cu 2011, a grilei de salarizare din legea-cadru, Guvernul ar avea nevoie de 54 de miliarde de lei, însă, pentru anul viitor, dispune de doar 39 de miliarde de lei. El a explicat, în cadrul procedurilor de angajare a răspunderii, de ce este nevoie de două legi ale salarizării, una cadru şi una a salarizării pe 2011 a personalului plătit din fonduri publice, menţionând că pentru aplicarea legii-cadru ar fi nevoie de o creştere a fondului de salarii existent cu 44,6%, însă Guvernul îşi permite doar o creştere cu 15% pe anul viitor.

„Din nefericire aceste resurse financiare nu există azi. România poate să ofere personalului plătit din resurse publice 39 de miliarde de lei. În concluzie, avem nevoie de o lege care să stabilească cât se poate oferi, în acest context, personalului bugetar“, le-a explicat Boc perlamentarilor.

Şeful Executivului  a mai arătat că anul viitor va fi o creştere economică de cel puţin 1,52%, astfel că "în 2012 se va putea vorbi de alte majorări salariale".

Prezentând proiectul legii-cadru a salarizării unitare, el a spus că principalul obiectiv al acestuia este includerea tuturor funcţiilor din sectorul bugetar în cadrul unei ierarhii rezultate din evaluarea posturilor şi gruparea acestora în cadrul structurii de 11 grade şi 6 familii ocupaţionale, pe mai multe domenii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel