Guvernul României, ofertă pentru profesori. Simion Hăncescu (FSLI): O propunere complet neinspirată / Profesorii vor decide la referendum dacă greva continuă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a reacționat la oferta Guvernului României pentru profesori.

În cadrul emisiunii Sinteza Zilei, la Antena 3 CNN, Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), și Marius Nistor de la Federația Sindicatelor din Educație au reacționat față de oferta Guvernului României, prezentată în această seară, pentru profesori.

„Aș spune că e o ofertă complet neinspirată! Nu au înțeles nimic guvernanții. Ceea ce a oferit Guvernul în această seară este același lucru oferit ieri. Nu se mai numesc vouchere, ci primă de...o primă. Suma este aceeași. Este departe de ceea ce noi am cerut astăzi“, a spus Simion Hăncescu.

CITEȘTE ȘI      -      Grevă generală în educație. Ciucă, la Cluj: Nu voi promite niciodată ceva ce nu se poate realiza

„Reacția mea depinde de reacția colegilor mei. Așteptările lor sunt mari, iar oferta care vine în momentul de față din partea Guvernului nu cred că este în măsură să conducă la stingerea acestui conflict de proporții. Singura diferență față de ieri e că nu mai sunt carduri, ci sunt prime, una acordată pe 5 iunie, iar alta pe 5 octombrie, despre asta vorbim“, a spus Marius Nistor.

CITEȘTE ȘI      -      Sindicaliștii, precizări legate de grevă după negocieri

„În momentul de față, greva generală continuă, pentru că singurii în măsură să renunțe la această formă de protest sunt colegii noștri. Acest lucru se va întâmpla pe baza unui referendum. ei decid momentul în care se suspendă această acțiune. Dacă propunerea enunțată de Guvern este acceptată de colegii noștri, se va reveni în sălile de clasă, dacă nu este acceptată, protestul va continua“, a mai spus Marius Nistor.

CITEȘTE ȘI     -      EXCLUSIV  Momentul ales pentru greva profesorilor. Mirel Palada: Au scos singurul atu din mânecă / Paradox cu trollii care aruncă în derizoriu greva / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel