Guvernul României: Compensarea la pompă cu 50 de bani va continua pe întreaga perioadă anunțată
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Guvernul României a anunțat că ajutorul de 50 de bani pentru carburanți va continua pe întreaga perioadă anunțată.

Compensarea la pompă cu 50 de bani a preţurilor la carburanţi va continua pe întreaga perioadă anunţată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii, a precizat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

"Ca şi în cazul altor măsuri implementate de Guvern pentru protejarea cetăţenilor şi economiei de efectele creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale, compensarea la pompă cu 50 de bani a preţurilor la carburanţi va continua pe întreaga perioadă anunţată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii", a declarat Dan Cărbunaru.

Măsura privind compensarea preţului carburanţilor la pompă, aprobată în luna iunie, a început să fie aplicată din luna iulie pentru o perioadă de trei luni de zile, conform Agerpres.

Prețul carburanților este în scădere. La fel este și interesul pentru mașinile electrice

Interesul  pentru mașinile electrice a scăzut, de asemenea, atunci când prețul benzinei a scăzut, conform datelor de pe site-ul de cumpărături auto Edmunds.com citat de CNN.

Ceea ce este surprinzător este că interesul pentru vehiculele ”verzi” a scăzut cu un procent și mai mare decât prețul combustibilului.

”Oamenii au acea reacție bruscă”, a spus Ivan Drury, analist la Edmunds.com, ”dar se aclimatizează puțin prea devreme”.

Chiar și atunci când prețurile la combustibil au crescut, tot în iunie la trei luni după prima creștere a prețurilor, interesul pentru vehicule electrice și hibrizi a crescut, dar nu a crescut la acele niveluri anterioare.

Consumatorii au devenit, aparent, obișnuiți cu prețurile mai mari ale carburanților iar interesul lor de a plăti pentru o mașină electrică sau hibridă s-a diminuat.

Procentul de cumpărători de mașini care se uită la vehicule hibride și electrice pe Edmunds.com a atins un vârf de 25% la jumătatea lunii martie 2022, la fel în timp ce prețurile la benzină atingeau ceea ce era, la acea vreme, un preț mediu ridicat la acea vreme de 4,41 USD per galon în Statele Unite.

Apoi, pe măsură ce prețurile la benzină au scăzut în aprilie, interesul pentru vehiculele hibride și electrice a scăzut și el, dar mult mai repede decât prețurile carburanților (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel