Guvernul reacționează după ce România a fost exclusă de la Eurovision
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a spus vineri, după ce România a fost exclusă oficial de la Eurovision 2016, că nu s-a găsit o bază legală prin care să se rezolve această situație, iar Executivul nu trebuie acuzat pentru neplata unor datorii de ani de zile ale TVR.

"Nu este baza legală pe care să se poată face acest transfer, pentru că TVR are datorii. Nu am găsit soluția tehnică și legală, dincolo de cea financiară", a spus, vineri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Întrebat de presă dacă nu s-a găsit o soluție prin "garanția" de care s-a vorbit, Suciu a precizat că, de fapt, "nu ne jucăm cu termenii", pentru că acea garanție însemna plata unei sume de bani.

"Sunt datorii de ani de zile, e inechitabil să fie acuzat acest guvern că până acum nu s-au plătit datoriile", a adăugat Dan Suciu.

România nu va participa la ediţia din acest an a EUROVISION din cauza datoriilor pa care Televiziunea Română le are la organizatorii acestui concurs.

[citeste si]

Potrivit informaţiilor oficiale, datoria televiziunii publice se ridică la suma de aproximativ 10 milioane euro.

Ultima tranşă de bani ar fi fost plătită de TVR în luna ianuarie, însă numai o sumă infimă din totalul datoriilor, respectiv 250.000 lei.

Concursul Eurovision se va desfășura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai.

România urma să participe în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel și Serbia.

Ovidiu Anton trebuia să eprezentinte România la Eurovision cu piesa "Moment of Silence", după ce a câștigat Selecția Națională a a competiției, duminică, la Baia Mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel