Guvernul lui Nehammer, criticat în propria țară pentru că minte electoratul cu privire la migrație
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Partidul austriac de opoziție FPÖ l-a acuzat pe ministrul de interne al țării că a încercat să păcălească electoratul pe motiv că cererile de azil sunt în scădere în toată țara.

Ministerul de Interne austriac, condus de ministrul de Interne ÖVP, Gerhard Karner, a anunțat recent că cererile de azil în ianuarie au scăzut cu 40% față de luna precedentă și a salutat abordarea guvernului cu privire la această problemă care crește în importanță în rândul populației austriece, conform RMX.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al FPÖ pentru securitate, Hannes Amesbauer, consideră că acesta este un adevăr spus doar pe jumătate, menit să ascundă de alegătorii austrieci realitatea crudă a crizei. El l-a acuzat pe Karner că este mai interesat să zboare în diferite țări pentru a vorbi despre problema imigrației decât să abordeze problema.

„S-a întors de la Atena, a aruncat nisip în ochii populației austriece cu privire la numărul solicitanților de azil, iar luni a zburat iar cu avionul spre Maroc”, a declarat Amesbauer pentru Agenția de Presă Austria.

„Basmul ÖVP despre reducerea imigrației ilegale în masă, pe care ministrul de Interne, care se află într-un permanent zbor, îl răspândește, este pur și simplu greșit”, a mai spus Hannes Amesbauer.

El a explicat că, comparând cifrele din ianuarie cu aceeași perioadă din ultimii 10 ani, rămâne o creștere dramatică a numărului de cereri de azil.

„În medie pe 10 ani, 2.714 cereri de azil au fost depuse în Austria în ianuarie. Aceasta înseamnă că cifrele din ianuarie din acest an au depășit media pe termen lung cu 58%”, a dezvăluit el.

CITEȘTE ȘI      -      Aderarea la Schengen a Croației a dus la o creștere cu 600% a cererilor de azil

FPÖ a crescut spectaculos în sondaje

„Numerele crerilor de azil sunt încă mult prea mari! Schimbarea de paradigmă necesară se va întâmpla doar cu FPÖ. Este nevoie de un ministru de interne care să-și asume responsabilitatea, să îndepărteze Austria de pe lista țărilor atractive pentru azil și să implementeze o protecție reală a frontierei împotriva imigranților ilegali din întreaga lume”, a adăugat purtătorul de cuvânt al FPÖ.

În schimb, Austria are un ministru de interne „care străbate lumea în fiecare săptămână și vrea să-și transfere propria responsabilitate la Bruxelles”, a spus Amesbauer despre Karner.

„Dacă guvernul Negru-Verde și ministrul de Interne Karner își continuă eșecul total în acest an, așa cum este, din păcate, de așteptat, atunci un nou record trist în imigrația ilegală în masă este iminent în 2023.

Acest lucru trebuie prevenit cu orice preț. Pentru că cetățenii plătesc factura pentru această politică de „granițe deschise””, a adăugat el.

FPÖ a crescut în popularitate în ultimele luni, iar ultimele sondaje au plasat partidul de opoziție pe primul loc în toată țara pentru prima dată în șapte ani. Partidul, cunoscut pentru poziția sa dură cu privire la imigrație, aproape și-a dublat cota de voturi la alegerile de stat din Austria Inferioară luna trecută și și-a intensificat retorica împotriva guvernului de atunci, în pregătirea pentru alegerile parlamentare care se preconizează că vor avea loc anul viitor.

CITEȘTE ȘI     -    18 parlamentari ruși, în Austria la fix un an de la invadarea Ucrainei. Guvernul lui Nehammer le permite accesul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel