Data actualizării:
Data publicării:

Guvernul italian a aprobat starea de urgență pentru regiunea Toscana

Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Reuters: Guvernul italian a declarat starea de urgență pentru regiunea Toscana afectată de inundații, cu o alocare inițială de 5 milioane de euro (5,4 milioane de dolari) pentru zonele cel mai grav afectate, a declarat premierul Giorgia Meloni vineri.

Cinci persoane au fost ucise după ce râurile au inundat regiunea în urma ploilor torențiale din Toscana, au declarat autoritățile locale, notează Reuters.

Eugenio Giani, președintele Toscanei, a anunțat starea de urgență, descriind situația ca fiind "realmente foarte gravă".

"A fost o noapte lungă și complexă pentru întregul sistem regional de protecție civilă", a scris el pe rețelele sociale. "Fiecare energie și fiecare resursă sunt folosite neobosit."

În Prato, un oraș lângă Florența, unde se pare că au murit două dintre victime, ambele persoane în vârstă, primarul Matteo Biffoni a declarat că momentul realizării pagubelor cauzate de furtună a fost "un șoc".

"A fost o lovitură în stomac și te face să vrei să plângi", a adăugat el. Spitalul Santo Stefano din oraș a fost de asemenea inundat. "După o noapte de devastare, ne vom pune mânecile sus și vom curăța și vom aduce orașul la normal", a spus Biffoni.

O altă victimă, un bărbat în vârstă, a murit după ce un cămin de bătrâni a fost inundat în Rosignano, lângă orașul port Livorno, unde s-au înregistrat vânturi de până la 120 km/h, notează TheGuardian.

Alte trei persoane au fost raportate dispărute până vineri dimineața

Oamenii au fost evacuați din casele lor în bărci pneumatice în zonele Seano, Quarrata și Campi Bisenzio din regiune, a declarat Giani.

Școlile au fost închise în Toscana, Friuli-Venezia Giulia și în regiunea Veneto, unde se raportează o persoană dispărută. Guvernatorul regional, Luca Zaia, le-a atras atenția rezidenților să nu călătorească.

Milano și zonele înconjurătoare din regiunea Lombardia au fost afectate de furtuni severe mai devreme în această săptămână, provocând daune în întreaga zonă și depășirea lacului Como.

Avertismente meteorologice erau în vigoare în mai multe regiuni din nord vineri.

În mai, 14 persoane au murit și mii de oameni au rămas fără locuințe din cauza inundațiilor în Emilia-Romagna, conform The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel