Guvernul îşi angajează răspunderea pe noua reorganizare administrativ-teritorială a României. Vor apărea opt capitale de judeţe
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat că Guvernul îşi va asuma  răspunderea pe legea care vizează reorganizarea administrativ-teritorială a României în opt judeţe. În acest fel, alegerile din  2012, vor fi organizate în baza aceste noi legi.

"Dorinţa noastră este ca viitoarele alegeri care vor avea loc în iunie 2012 să se realizeze pe noua formulă administrativ teritorială. Când spun «noi» mă refer la PDL şi la actuala majoritate. Vom încerca să adoptăm legea prin angajarea răspunderii Guvernului pe act normativ", a spus Oltean.

Conform declaraţiilor lui Ioan Oltean, guvernanţii propun reorganizarea teritoriului în opt judeţe, ceea ce se înscrie  în parametrii europeni şi răspunde şi cerinţelor de absorţie a fondurilor europene într-un ritm mult mai ridicat şi o valorificare mult mai eficientă a acestora.

Noile capitale ale judeţelor nou înfiinţate vor fi  Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti, a precizat Oltean.

Întrebat dacă este luată deja o decizie în acest sens, Oltean a răspuns că este încă la faza de discuţie.

"Nu e hotărâre unanim luată. E la faza de discuţie, aceea de a încerca să adoptăm până la sfârşitul acestei luni proiectul de lege care vizează modificarea legii de împărţire administrativ-teritorială prin angajarea răspunderii de către Guvern. Eu cred că nu există elemente care să conducă spre blocarea iniţiativei actualei majorităţi, dar atât timp cât nu suntem în faza unei hotărâri finale putem pune şi o asemenea idee în discuţie", a spus el.

Citeşte şi:

Comisia Europeană: Nu este obligatoriu ca un stat să fie împărţit în regiuni pentru a primi fonduri

"Credem că o ţară cu opt judeţe pe cele opt regiuni de dezvoltare economică ce sunt deja consacrate, chiar dacă ele nu au personalitate juridică, va reuşi ca, în perioada 2012-2013-2014, când România mai are încă zece miliarde de euro de absorbit de la UE, să se ridice gradul de absorţie a fondurilor, să crească calitatea strategiilor şi a lucrărilor de dezvoltare zonală şi regională. E un proioect extrem de ambiţios şi care, dacă într-adevăr se va realiza şi actuala majoritate se va plia pe el şi-l va susţine, va produce o modificare de fond în viaţa de zi cu zi a României", a spus Oltean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel